قباد شیوا با اشاره به آنکه هنری که در حال حاضر به عنوان هنر معاصر ایران معرف میشود، تحت تاثیر غرب است تصریح کرد: هنرمند عصر حاضر، مخاطب خود را نمیشناسد چراکه اگر چنین شناختی وجود داشت، در راستای فرهنگ ایرانی آثار خود را خلق میکرد. این درحالی است که با ظهور رایانه و گسترش دسترسی به اطلاعات، شاهد آن هستیم که هنرمندان به سمت کپی کردن از عناصر غربی برآمدهاند.
قباد شیوا، طراح و گرافیست پیشکسوت با اعتقاد برآنکه هنرهای تجسمی نتوانسته با زندگی عموم جامعه عجین شود دلیل این امر را کپی کاری هنرمندان از روی آثار غربی عنوان کرد و به سایت مرکز تجسمی حوزه هنری گفت: کپی کردن از آثار غربی سبب شده تا مخاطب ایرانی نتواند با آثار هنری ارتباط برقرار کند.
او با اشاره به آنکه هنری که در حال حاضر به عنوان هنر معاصر ایران معرفی میشود، تحت تاثیر غرب است تصریح کرد: هنرمند عصر حاضر، مخاطب خود را نمیشناسد؛ چراکه اگر چنین شناختی وجود داشت، در راستای فرهنگ ایرانی آثار خود را خلق میکرد. این درحالی است که با ظهور رایانه و گسترش دسترسی به اطلاعات، شاهد آن هستیم که هنرمندان به سمت کپی کردن از عناصر غربی برآمدهاند.
به گفته شیوا، موزهها مسئول پرداختن به هنر هستند در عین حال باید گالریداران سعی کنند تا آثاری که در گالری خود به نمایش میگذارند را به دقت انتخاب کنند. این درحالی است که شاهد بروز چنین مهمی در گالریها نیستیم.
این گرافیست پیشکسوت خاطرنشان کرد: تعداد گالریهایی که در تهران فعالیت میکنند از تعداد هنرمندان فراتر رفته و در چنین شرایطی شاهد آن هستیم که این گالریها، هر کاری را در معرض دید عموم قرار میدهند؛ مردم هم میروند و این آثار را میبینند و این کاری نادرست است، چراکه باید آثار مناسبی که توسط هنرمندانی همسو با فرهنگ ایرانی اثر هنری خلق میکنند انتخاب شده و در معرض دید عموم گذاشته شود.
شیوا تصریح کرد: گالری داران باید هنرمندان خلاق داخلی را تشویق کنند و امکان نمایش آثار آنها را فراهم کنند. در این میان، موزهها میتوانند هنر غربی را به نمایش بگذارند. با این وجود، من ندیدهام چنین روندی محقق شود.
به گفته او، بیشتر افرادی که امتیاز گالری را دریافت کردهاند، هنر را نمیشناسند و تعداد گالریداران و مدیران گالری که هنر را بشناسند بسیار کم است. همین امر سبب بروز مشکلاتی در حوزه هنرهای تجسمی شدهاست که باید مورد توجه قرار گیرد.
قباد شیوا (زادهٔ ۴ بهمن ۱۳۱۹ در همدان) طراح و گرافیست ایرانی است. دانشآموخته رشته نقاشی از دانشگاه تهران، دانشکده هنرهای زیبا است و در سال ۱۳۴۵ فارغالتحصیل شد. پس از سالها تجربهٔ عملی در زمینهٔ گرافیک فوق لیسانس خود را از انستیتو پرت، شهر نیویورک در سال ۱۳۵۹ اخذ کرد. در طی چندین دهه فعالیت هنری، با خلق آثار بدیع توانست به نوعی گرافیک با ویژگی ایرانی دست یابد و آن را به دنیا معرفی کند، به دلیل همین ویژگی برخی از آثارش در موزههای مختلف جهان و مجموعهداران بینالمللی جای گرفتهاست.