به گزارش سایت مرکز تجسمی حوزه هنری، این روزها گالریهای عالی و خانه عکاسان حوزه هنری میزبان نمایشگاه بینالمللی پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» هستند. چنانکه بیش از 70 اثر از هنرمندان داخلی و خارجی در این نمایشگاه روی دیوار رفته است.
یونس رجبی؛ طراح گرافیک و متولد 1360 است و تاکنون فعالیتهای مختلفی در حوزه گرافیک با محوریت پوستر داشته و یکی از هنرمندانی است که طرح او برای به نمایش در آمدن در نمایشگاه بینالمللی پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» انتخاب شدهاست.
او درخصوص اثری که برای این نمایشگاه ارسال کرده است گفت: این اثر با تکنیک تصویرسازی و کلاژ و تلفیق عکس های مختلف با تمهیدات و تکنیک های رایانه ای انجام شده است و برای خلق آن، از تصویر دونالد ترامپ، رییس جمهوروقت ایالات متحده و ترکیب آن با مجسمه آزادی که نماد امپریالیسم آمریکاست و آتش که سمبلی از شیطان بزرگ و شعله های فتنه و تجاوز و جنگ در دنیاست ، استفاده کردهام . در تصویر زاویه نگاه ترامپ به سمت بالای تصویراست و تعمدا او را در پایین ترین قسمت کادر قرار داه ام . ترکیب تصویر او با مجسمه و ایجاد حس جان بخشی و زنده بودن آن ، و امتداد آتش در مشعلی که به دست دارد و سوزاندن تصویر بالای کادر که مردم مظلوم میانمار را نشان میدهد ، ایده اصلی اثر را تشکیل میدهد.
این هنرمند گرافیست با اشاره به آنکه پوسترها، رسانههایی بسیار گویا و تاثیر گذار و اسناد تصویری ماندگار در اجتماع و اذهان عمومی هستند، درخصوص برگزاری نمایشگاه بینالمللی پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» گفت: در تمام دنیا شاهد برگزاری نمایشگاه ها و رویدادهایی فرهنگی هنری در واکنش به موضوعات روز سیاسی و اجتماعی هستیم و شبکه های مجازی و گسترش روز افزون آن ها در عصر حاضر، مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و بهترین امکان را برای تبادلات بین المللی فرهنگی هنری و دیده شدن طرح های گرافیکی هنرمندان در گستره جهانی فراهم نموده است. با توجه به توانایی های بسیار زیاد هنرمندان سرزمین عزیزمان و موفقیتهای روزافزون آنها در عرصههای بینالمللی و همچنین سابقه و پیشینه درخشانی که در این عرصه داریم ، جای خالی برگزاری چنین رویدادهایی بیش از پیش احساس میشود.
پرداختن گرافیک و پوستر به چنین موضوعاتی میتواند یادآور روزگارانی باشد که این هنر همسو با شرایط روز اجتماعی، از مهمترین شاخصه های فرهنگ بصری انقلاب و جنگ بوده و در تیراژی انبوه در جامعه مورد استفاده قرار می گرفته است.
او خاطرنشان کرد: حوزه هنری در زمان جنگ، درخلق آثار هنری و گرافیکی بسیار فعال بوده و هنرمندان انقلابی و ارزشی در آن دوران، یادگارانی بسیار زیبا و گویا از خود به جای گذاشته اند . امیدوارم که این روزها با همسو شدن گرافیک و پوستر با موضوعات روز جامعه، شاهد بازگشت حوزه هنری به آن دوران طلایی و با شکوه باشیم ؛ چراکه جای خالی برگزاری چنین رویدادهایی احساس میشد. امید است تا روند رو به رشدی که این روزها مشهود است، ادامه یابد.
رجبی در ادامه این گفت و گو در خصوص این مهم که گرافیک و پوستر قابلیت آنرا دارند تا فراتر از فضای دو بعدی ، با حضور فن آوری های نوین، به روزتر شوند گفت : گرافیک و پوستر می تواند به اینستالیشن و نزدیکی هر چه بیشتر مخاطب و اثر نزدیک شود و در گالری ها و فضاهای نمایشگاهی معتبر دنیا شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه هستیم . حتی میتوانیم ایده و بیان تصویری پوسترها را به صورت موشن گرافیک ارائه نموده وعناصری که در پوستر وجود دارد را در قالب انیمیشین کوتاه به نمایش بگذاریم. این امر میتواند در جذاب تر شدن گرافیک موثر باشد.
بنابراین گزارش، پس از اعلام فراخوان برگزاری نمایشگاه بینالمللی پوستر «نسل کشی مذهبیs در میانمار»، تعداد زیادی اثر هنری از سوی هنرمندان گرافیست ایرانی و هنرمندانی از 18 کشور جهان همچون: چین، اندونزی، هلند، بلژیک، سوریه، مصر، پرتغال، الجزایر، لهستان، اتریش، هندوستان، ایتالیا، ترکیه، فلسطین، صربستان، برزیل، امریکا و مالزی به دبیرخانه ارسال شد که از میان آثار رسیده، 70 اثر برای عرضه در نمایشگاه انتخاب شد. علاقه مندان میتوانند برای دیدن این آثار به آدرس به تهران، خیابان حافظ، نبش سمیه، ساختمان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، گالریهای عالی و خانه عکاسان مراجعه کنند.