مروارید رشوند سرداری:

نگاه‌ها به هنر عاشورایی، مفهومی‌تر شده است

نگاه‌ها به هنر عاشورایی، مفهومی‌تر شده است
مروارید رشوند سرداری معتقد است: هر سال شاهد بروز و ظهور عناصر جدید در حوزه هنر عاشورایی هستیم و دیگر عناصر این هنر صرفا به سر بریده امام حسین(ع)، آب یا سقا خانه ختم نمی‌شود و هنرمندان، مفهومی تر به این هنر می پردازند. باید این امر محقق شود و به هنر عاشورایی، مفهمومی‌تر بنگریم.
دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
کد خبر :  ۱۹۹۲۱

مروارید رشوند سرداری که در دهمین سوگواره هنر عاشورایی در بخش تصویر سازی از سوی هیأت داوران شایسته تقدیر معرفی شد در گفت و گو با سایت مرکز تجسمی حوزه هنری اظهار کرد: باتوجه به آنکه سالهاست تصویرگری می‌کنم و به این کار علاقه دارم، پرداختن به موضوع عاشورا برایم جدید بود چراکه موضوعاتی که به آنها می‌پرداختم، مذهبی نبودند.

او ادامه داد: از این رو تصمیم گرفتم، برای تصویرگری موضوعی همسو با هنر عاشورا، در عین خلق اثر که مذهبی باشد، کمی نگاه فانتزی را نیز مد نظر قرار دهم تا به لحاظ دیداری برای مخاطب جالب باشد. المانی که سعی کردم از آن استفاده کنم، اسب سفید و سیاه که نماد خیر و شر هستند است. در عین حال از رنگ سبز برای یاران امام حسین و رنگ سرخ برای یزیدیان به کار بردم. البته با توجه به آنکه اسب سیاه و سفید را در قالب دایره ترسیم کردم، مخاطب از دور می‌تواند نمادی از یین و یانگ که همان فلسفه خیر و شر چینی‌هاست را ببیند. درواقع با دایره‌ای رو به رو می‌شویم که خیر در بالا و شر در پایین قرار دارد و درحال افتادن است.

این هنرمند با اشاره به آنکه از دوران کودکی، همواره دهه محرم برایمان از اهمیت بالایی برخوردار بوده‌است تصریح کرد: در آن زمان با صدای دسته های عزاداری و طبل‌هایی که نواخته می شد، تصویرهایی در ذهنمان شکل می‌گرفت که با بزرگ شدنمان، دیدمان هم متفاوت شد. با توجه به آنکه مذهب در زندگی ما بسیار تاثیرگذار است، برآن شدم تا اثری مذهبی خلق کنم و درعین حال قصد داشتم این تصویر ذهنی که هنرمندان مذهبی باید به هنر عاشورایی بپردازند را تغییر دهم و آثار فانتزی را نیز در این هنر وارد کنم.

او معتقد است: هر سال شاهد بروز و ظهور عناصر جدید در حوزه هنر عاشورایی هستیم و دیگر عناصر این هنر صرفا به سر بریده امام حسین(ع)، آب یا سقا خانه ختم نمی‌شود و هنرمندان، مفهومی تر به این هنر می پردازند. باید این امر محقق شود و به هنر عاشورایی، مفهمومی‌تر بنگریم. این امر سبب می شود تا با استفاده از عناصر دیگر، مفهوم خیر و شر را به مخاطب منتقل کنیم.

رشوند سرداری درخصوص سپری شدن یک دهه از عمر سوگواره هنر عاشورایی گفت: هنر عاشورایی طی این سالها دستخوش تغییرات بسیار شده است. چنانکه در سالهای اولیه، با فرارسیدن تاسوعا و عاشورا صرفا به این واقعه به عنوان یک عزاداری نگاه می‌کردیم و از دید هنری به عاشورا نگاه خاصی نداشتیم و بیشتر در حوزه نگارگری به این واقعه پرداخته می شد. این مهم که می توان به عاشورا از نگاه هنر نیز نگریست بسیار جالب است. هنگامی که نقاشی، پوستر، تصویرسازی و ... در کنار هم در یک نمایشگاه، در معرض دید عموم گذاشته می شود بسیاز جذاب است. سوگواره نیز طی این سالها پیشرفت چشم گیری داشته چنانکه کیفیت آثار بسیار بالاست.

او برگزاری سوگواره هنر عاشورایی را فرصتی دانست تا هنرمندان بتوانند به هنر عاشورایی بپردازند و گفت: این سوگواره به نوعی تشویق هنرمندان به پرداختن به موضوعات مختلف همچون هنر عاشورایی است. درعین حال برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برای آشنا شدن هنرمندان با فعالیت سایر هنرمندان بسیار مفید است و مارا با سبک‌های مختلف آشنا می‌کند و دیدمان را گسترش می دهد.  درعین حال سوگواره هنر عاشورایی کمک می‌کند تا با هنرمندان جوان که در عرصه هنرهای تجسمی و هنر عاشورایی فعال هستند آشنا شویم.

مروارید رشوند سرداری، فوق لیسانس تصویر سازی خود را از دانشگاه نوشهر دریافت کرده است و سالها به عنوان شاگرد نزد ابوالفضل همتی آهویی فعالیت داشته است. درحال حاضر در صدد اتمام کارهای برگزاری نمایشگاه انفرادی خود است و تصویرگری چند کتاب را بر عهده دارد. برگزاری چند نمایشگاه گروهی و انفرادی، دریافت جوایز از جشنواره‌های استانی و ... را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است.

بنابر گزارش سایت مرکز تجسمی حوزه هنری، یازدهمین سـوگواره هنـر عاشورایی هم‌زمان با محرم‌ و صفر سال ۱۴۳۹ﻫ.ق در آبان ماه ۱۳۹۶ﻫ.ش با هدف بهره‌ مندی از ظرفیت‌های واقعه کربلا در زمینه خلق آثار تجسمی برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا 30 مهرماه مطابق با شرایط و مقررات سوگواره در بخش‌های نقاشی،تصویر‌سازی، پوستر و پرچم های ‌سوگواری به دبیرخانه مرکزی جشنواره‌های حوزه هنری ارسال کنند. نمایشگاه آثار این سوگواره از 23 آبان تا 10 آذر در نگارخانه ابوالفضل عالی و خانه عکاسان حوزه هنری برپا خواهد شد.

 

 

 

 

 

   

ارسال نظر