این هنرمند تصویرساز که در دورههای قبلی سوگواره هنر عاشورایی شرکت کرده بود، درباره اینکه همزمان با ایام محرم و برگزاری یازدهمین سوگواره هنر عاشورایی، هنر تجسمی چقدر میتواند در انتقال پیام عاشورا موثر باشد، توضیح داد: به نظرم اگر در حد صرفا چندین نمایشگاه باشد، شاید چندان تاثیری نداشته باشد اما اگر تمام آثار هنرمندان در سطح شهر قرار بگیرد قطعا تاثیر بیشتری خواهد داشت؛ چراکه مخاطبان عام خیلی به نمایشگاهها نمیآیند و افراد خاص از این گونه نمایشگاهها بازدید میکنند. من فکر میکنم طی این سال ها در این زمینه همه چیز به همین عزاداریها معطوف شده و خیلی به هدف اصلی امام حسین(ع) و واقعه عاشورا پرداخته نشده است. همه ما عاشورا را فقط به عزاداری معنا میکنیم. من فکر میکنم هنرهای تجسمی در این زمینه میتواند خیلی تاثیرگذار باشد به شرطی که با مردم ارتباط برقرار کند و مردم آثار هنری در این زمینه را در سطح شهر ببینند.
وی در ادامه در پاسخ به اینکه چگونه میتوان اثری خلق کرد که در عین هنری بودن کاربردی هم باشد و مردم در آیینهای خود از آن ها استفاده کنند و محدود به گالریها نشود، اظهار کرد: من فکر میکنم اگر در بخش پوستر به شکل بیلبورد و یا با طراحی یک سری داستانهای کوتاه به شکل کتابچه، تصویرگری شود و در سطح شهر در معرض دید عموم قرار بگیرد و یا در قالب کارت پستال طراحی شود تا مردم با آن ها ارتباط بگیرند، اتفاق بهتری است تا اینکه صرفا در نمایشگاهها این دیدار صورت بگیرد.
این هنرمند همچنین درباره اینکه شاخصههای اصلی آثار عاشورایی چیست، بیان کرد: به اعتقاد من مهمترین موضوع در این زمینه این است که در ابتدا درک کنیم حماسه عاشورا چه بوده است. به نظرم اینکه صرفا صحنههای جنگ آن دوران را روایت کنیم شاید خیلی در این زمینه تاثیرگذار نباشد اما اگر به عمق عاشورا و هدفی که امام حسین(ع) برای قیام داشت بپردازیم موثرتر خواهد بود.
او سپس در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه با توجه به اینکه ماه محرم و واقعه عاشورا یک واقعه واحد و متعین است، چگونه میتواند در یک اثر هنری تجسمی از کلیشهها دور شود، خاطرنشان کرد: در این زمینه من فکر میکنم باید کمی به خودمان و جامعه امروزمان نگاه کنیم. حق و باطل همیشه بوده و هست ولی اینکه در حال حاضر ببینیم چه اتفاقاتی در جامعه امروزمان میافتد و اینکه بتوانیم تا حدی از امام حسین(ع) تاثیر بگیریم و همه حرف حق را بزنیم و اثر هنریمان را به گونهای خلق کنیم که ذهن بیننده را فقط به ایام محرم معطوف نکنیم موفق بودهایم. شاید در حال حاضر اتفاقات خیلی وحشتناکتری از آن دوران در دنیا در حال رخداد است که خیلی هم با آن ها مقابله نمیشود و سکوت میشود.
جهانگیر در پایان گفت: من خودم بارها در سوگواره هنر عاشورایی شرکت کردهام و به نظرم چیزی که هرسال اتفاق میافتد، یک روال تکراری است که مراسمی برگزار می شود و سپس به پایان میرسد؛ در حالی که به نظرم باید تمام آثار به شکل درست جمعآوری شود تا مردم بیشتر در جریان قرار بگیرند؛ چراکه بعضا عموم مردم در برخورد با مسائل مذهبی به خاطر یک سری کلیشهها دوری میکنند که به نظرم اگر برخی هنرمندان شاخص در عرصه تصویرگری، نقاشی و گرافیک برای همکاری در این برنامهها دعوت شوند و یا ورک شاپ داشته باشند برای بقیه افراد ایجاد انگیزه میکند.
گفتنیست آخرین مهلت آثار سوگواره 30 مهرماه و افتتاح نمایشگاه و معرفی آثار برگزیده 23 آبان ماه سال جاری است.
علاقهمندان میتوانند برای ثبت نام، تکمیل فرم شرکت و دریافت کد رهگیری به سایت www.artfest.ir مراجعه کنند.