ابوالفضل خسروی:

فرهنگ‌سازی لازم برای پذیرش هنر در جامعه انجام نشده‌است

فرهنگ‌سازی لازم برای پذیرش هنر در جامعه انجام نشده‌است
به گفته ابوالفضل خسروی، متولیان هنر نتوانستند ارتباط بین مردم و هنر را برقرار کنند. درواقع انگیزه لازم برای دیدار از نمایشگاه‌های هنری و حتی موزه‌ها در مردم ایجاد نشده‌است. هنوز فرهنگ‌سازی لازم دراین خصوص در جامعه ما انجام نشده‌است.
دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۷
کد خبر :  ۱۹۴۶۳

به گفته ابوالفضل خسروی، متولیان هنر نتوانستند ارتباط بین مردم و هنر را برقرار کنند. درواقع انگیزه لازم برای دیدار از نمایشگاه‌های هنری و حتی موزه‌ها در مردم ایجاد نشده‌است. هنوز فرهنگ‌سازی لازم دراین خصوص در جامعه ما انجام نشده‌است.

ابوالفضل خسروی؛ عضو گروه گرافیک مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در گفت و گو با سایت مرکز تجسمی حوزه هنری با اشاره به آنکه این روزها هنر نتوانسته با زندگی عموم جامعه عجین شود گفت: هنر به صورت مستقیم در روح جامعه امروز ورود پیدا نکرده است. با توجه به تعاریف و حوزه‌های متفاوت هنر و همچنین کارکرد و کاربردهای متنوع و نامحدود فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن، این مقوله چند هزار ساله که همواره بخشی از تاریخ حیات بشر را به خود اختصاص داده است در جامعه امروز ما جایگاه واقعی خود را به‌دست نیاورده و به طور کلی مسئولین و مردم به عنوان یک ضرورت به هنر توجه نمی کنند.

او خاطرنشان کرد: مسئله هنر، دانش و شعور استفاده درست و به جا از آن بغرنج به نظر می رسد و حتی می توان گفت گاهی آزار دهنده است.البته منظور این نیست که تا کنون از هنر در طرح مسائل به عنوان موضوع و محتوا استفاده نشده است؛ بلکه در برخی موارد شاهد کاربرد و تأثیر مثبت بعضی از رشته های هنری مانند انیمیشن و گرافیک و به طور خاص پوستر و همین‌طور سینما بوده ایم؛ اما در سطحی گسترده تر و با توجه به روند رو به رشد نسل جوان و گسترش تکنولوژی و فناوری اطلاعات و همچنین تأثیرات این عرصه از یکسو و خلأهای فرهنگی و پیچیده تر مانند خانواده، سبک زندگی، مد پوشاک و لباس و غیره از سویی دیگر،علاوه بر تاکید، یادآوری، تکریم و واکاوی مباحث دینی و ارزشی مانند عاشورا، انقلاب، فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت، احساس نیاز به استفاده از زبان هنر را به شکلی هنرمندانه ملزوم و دوچندان می کند.

خسروی دلیل تزلزل و سست بودن جایگاه هنر نزد مردم را کم کاری متولیان هنر عنوان کرد و گفت: متولیان هنر نتوانستند ارتباط بین مردم و هنر و هنرمند  را برقرار کنند. درواقع ارتباط یعنی ایجاد انگیزه برای هنرمند در بیان موضوع و اندیشه و متقابلا ایجاد انگیزه برای مردم به عنوان مخاطب هنر و آثار هنری باید ایجاد شود تا مخاطب شیوه تعامل و بهره‌برداری از هنر را بیش از پیش فراگیرد و ارتباط موثری با هنرمند برقرار نماید.

او که سالهاست در رشته گرافیک فعالیت می‌کند با اشاره به قابلیت‌های این هنر گفت: گرافیک در مقایسه با دیگر رشته‌های هنری به عنوان یک رسانه کاربردی، موجز بوده و بیانی صریح و سریع در انتقال پیام و زیبایی شناسی دارد؛از این رو می تواند در هر جامعه تاثیر عمیق خود را در مخاطب ایجاد نماید.

این هنرمند تصریح کرد: البته امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و توجه به رایانه به عنوان یک ابزار قدرتمند و انکارناپذیر و مؤثر شاهد سرعت در خلق آثار گرافیک و به طور خاص پوستر هستیم. پوسترهایی با تفاوت، تنوع و ظرافت و زیبایی با کارکرد بالا در انتقال مفهوم که می توانند مبهوت کننده ذهن و اندیشه مخاطب خود باشند. آثاری که شاید به جرأت بتوان اذعان کرد در بیان موضوع و پیام از هر اثر هنری دیگر تأثیرگذار تر باشند.

به گفته خسروی، حضور تکنولوژی در عرصه هنرهای تجسمی فرصتی است تا هنرمند ایده ها، پیام ها و اندیشه های خود را بیازماید و در مورد آنها با سرعت بیشتر در به کار گیری تکنیک های متفاوت و متنوع بصری تصمیم و نتیجه گیری نماید.

این هنرمند در ادامه به مبحث اقتصاد هنر اشاره کرد و گفت: درایران این مقوله دارای وضعیت مناسبی نیست. در واقع  فضای فعلی اقتصاد هنر نه دولتی است و نه خصوصی. هنرمند برای خلق آثار خود به حمایت های زیادی ازجمله حمایت مالی نیاز دارد و بروز هیچ خلاقیتی در این عرصه بدون حمایت مالی امکان پذیر نیست. هنرمندان توانا و خلاق و با استعدادی هستند که به دلیل مشکلات مالی و معیشتی از فضای هنر فاصله گرفته اند و حتی به مشاغل دیگر رو آورده اند.

او افزود: در حالی که شاید در دیگر نقاط دنیا و خصوصا کشورهای صاحب نام از حیث هنر، فرایند خلق اثر از زمان شکل گیری اثر تا زمان فروش آن دارای پروسه شفاف و منطقی است و این امر به درستی انجام می گیرد تا هم چرخ اقتصاد مجموعه داران بچرخد و هم هنرمند مجبور نباشد به دلیل وجود انبوهی از مشکلات، از فعالیت هنری روی گردان و گریزان شده و از فضای تخصصی و حرفه ای به سویی دیگر پناه ببرد.

خسروی همچنین اظهار داشت: اقتصاد هنر اگر به درستی برنامه ریزی شود، می تواند پویایی و رونق و بروز خلاقیت در این عرصه و همچنین پیشرفت جامعه را از هر جهتی موجب شود؛ چرا که هنر به عنوان بخش مهمی از هویت، ریشه و بنیان اصلی هر جامعه، ایفاگر نقشی تأثیرگذار است.

 

 

 

 

 

منبع

ارسال نظر