غلامعلی طاهری در گفت و گو با سایت مرکز تجسمی حوزه هنری:

هنر می‌تواند اندیشه‌ها را در تاریخ ماندگار کند

هنر می‌تواند اندیشه‌ها را در تاریخ ماندگار کند
غلامعلی طاهری با تاکید برآنکه، هنر نعمتی است که از سوی خداوند به انسان داده شده است تصریح کرد: فقط انسان‌ها هستند که هنر را درک می‌کنند. هنر می‌تواند به زندگی جهت دهد و تمدن بیافریند. هنر می‌تواند اندیشه‌ها را در تاریخ ماندگار کند.
دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۶
کد خبر :  ۱۹۴۶۲

به گزارش سایت مرکز تجسمی حوزه هنری، بیشتر هنرمندان ایرانی، به هنر از جنبه رحمانی و خیرخواهانه و عدالتخواهانه و مقابله با ظلم و بیداد می‌پردازند و بخشی دیگر از هنرمندان با احساساتی که از عناصر طبیعت می‌گیرند اثر هنری خود را خلق می‌کنند. برخی دیگر نیز موضوعاتی را بیان می‌کنند که زاده ذهن هنرمند است و صرفا تزیینی هستند.

غلامعلی طاهری؛ نقاش انقلاب با تاکید برآنکه قرآن کریم فاخرترین اثر هنری است و پیامبر اسلام بزرگترین هنرمند است چراکه از منبع وحی الهام می‌گرفت اظهار کرد: زندگی بدون هنر بی معناست. اگر هنر را از زندگی انسان حذف کنیم چیزی باقی نمی‌ماند. درعین حال هنرمند، هنرمند به دنیا می‌آید و هنر را به نمایش می‌گذارد. هنرمند تجربه احساسات زیبا، لطیف و حقیقت جوی خود را برای دیگران بیان می‌کند و سایر افراد را در احساسات خود شریک می‌کند. این احساسات می‌تواند جنبه رحمانی یا جنبه شیطانی داشته باشد.

او معتقد است: هنر زندگی انسان را لطیف و فرح بخش می‌کند. هنر، زندگی را برای مردم شادی آفرین می‌کند. هرچند ممکن است برخی آثار هنری، حزن‌انگیز باشد؛ اما در درون خود حسی شاعرانه و هنرمندانه دارد که شعف درونی در مخاطب ایجاد می‌کند. این شعف می‌تواند شادی آفرین باشد یا می‌تواند غمی دوستداشتنی را با خود به همراه داشته باشد.

طاهری با تاکید برآنکه، هنر نعمتی است که از سوی خداوند به انسان داده شده است تصریح کرد: فقط انسان‌ها هستند که هنر را درک می‌کنند. هنر می‌تواند به زندگی جهت دهد و تمدن بیافریند. هنر می‌تواند اندیشه‌ها را در تاریخ ماندگار کند.

او با فرصت دانستن حضور تکنولوژی در حوزه هنر گفت: تمام آنچه به عنوان تکنولوژی وارد عرصه هنر شده‌است، ابزار هستند. زمانی که دوربین عکاسی آمد، هنرمندان نقاش متوقف نشدند. در این میان عکاسی به کمک هنر آمد. زمانی که فوتوشاپ به بازار عرضه شد، هنر متوقف نشد بلکه تبدیل به ابزاری برای  بیان اندیشه و فکر هنرمند شد.

این نقاش پیشکسوت اذعان داشت: همواره در طول تاریخ، علم و تاریخ در کنار هم بوده‌اند و به یکدیگر کمک کرده‌اند. امروزه هم تکنولوژی به کمک هنر آمده است تا شیوه‌های بیانی نوین را در اختیار هنر بگذارد. از این رو این ما هستیم که با انتخاب چگونگی استفاده از این ابزار آنرا تبدیل به فرصتی برای بروز بیانات هنری می‌کنیم یا از آن تهدیدی برای هنر می‌سازیم.

غلامعلی طاهری متولد 1335 و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. او موفق به دریافت جوایز و رتبه‌های برگزیده متعدد از جمله تندیس ملی ایثار و لوح ارج نامه ریاست جمهوری 1387، لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگ و تبلیغات جنگ، لوح تقدیر از دومین دوسالانه نقاشی ایران 1372 و برنده تندیس و لوح تقدیر از سومین دوسالانه نقاشی ایران شده‌است.

طاهری همچنین دبیری نمایشگا‌هها و جشنواره‌های متعدد نقاشی، عضویت هیأت مؤسس و هیأت مدیره انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس، عضویت هیأت امناء مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، عضویت کمیسیون هنرهای تجسمی معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران را برعهده داشته است.

 

 

 

 

 

ارسال نظر