نادر قشقایی:

خوب یا بد بودن اثر هنری را زمان قضاوت می‌کند

خوب یا بد بودن اثر هنری را زمان قضاوت می‌کند
قشقایی با تاکید برآنکه هنر خوب یا بد باتوجه به زمانه خود تعریف می‌شود گفت: خوب و بد بر اساس زمان تعریف می‌شوند.
دوشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۴
کد خبر :  ۱۹۳۷۸

قشقایی با تاکید برآنکه هنر خوب یا بد باتوجه به زمانه خود تعریف می‌شود گفت: خوب و بد بر اساس زمان تعریف می‌شوند. نو و جدید دو مقوله متضاد هستند که خوب و بد بودن هنر نیز در این مقوله جای می‌گیرد. دراین میان دیدگاه‌ها نیز متفاوت است.
زندگی مردم سر زمین ما از دیر باز با هنر رابطه ناگسستنی داشته و این پیوستگی در طول زمان همچنان استوار مانده است. بسیاری از کارهائی که در کشورهای دیگر به صنعت مربوط می‌شود در ایران با هنر پیوند دارد تا آنجا که در زبان فارسی واژة صنعتگر و یا صنعت‌کار و هنرمند در بیشتر موارد معنی واحدی را می‌رساند.
نادر قشقایی نیز معتقد است هنر به صورت پیچیده‌ای تبدیل به بخشی از زندگی مردم شده‌است؛ البته نه تنها در حوزه هنرهای تجسمی؛ بلکه در حوزه موسیقی، سینما و حتی گرافیک شاهد حضور هنر در زندگی مردم هستیم و هنرمندان نیز مسائل پیرامون خود را از طریق هنر بیان می‌کنند.
او درخصوص این مهم که یک اثر هنری خوب و یک اثر هنری بد به چه آثاری اطلاق می‌شود گفت: هنر خوب یا بد باتوجه به زمانه خود تعریف می‌شود. من زمانی فکر می‌کردم که اولین اثر هنری که خلق کردم، شاهکار است اما این تفکر برای آن زمان بود و نمی‌توان گفت بد است. خوب و بد بر اساس زمان تعریف می‌شوند. نو و جدید دو مقوله متضاد هستند که خوب و بد بودن هنر نیز در این مقوله جای می‌گیرد. دراین میان دیدگاه‌ها نیز متفاوت است.
به گفته این هنرمند مجسمه‌ساز، با توجه به آنکه امروزه از فضای مجازی به عنوان رسانه‌ای گسترده برای اطلاع‌رسانی استفاده می‌کنیم، آثار هنری به سرعت در این فضا منتشر می‌شوند و مخاطبان و جوانان نسبت به آنچه خلق می‌شود حساس‌تر شده‌اند. دیگر نمی‌توان هر کار و هر ایده‌ای را اجرا کرد؛ چراکه از سوی مخاطب مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد.
قشقایی در گفت‌و‌گو با سایت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری خاطرنشان کرد: هنرمند باید براساس شرایط روزگار خود، اثری را خلق کند که از سوی مخاطب مورد قبول قرار گیرد. در غیر این‌صورت، تکرار یک تکنیک، تغییری بوجود نمی‌آورد. به‌طور مثال در حوزه عکاسی، کسی عکس پرتره نمی‌گیرد بلکه همه به دنبال آن هستند که بخش خاصی از پرتره را تعریف کنند؛ بلکه زوم شدن کلوزآپ‌های خاص با سیاه و سفیدهایی که بخشی از طرح مد‌نظر را نشان می‌دهد مورد توجه قرار می‌گیرد. هنرمندان به دنبال زیبایی هستند و رسیدن به این زیبایی هنر است.
این هنرمند پیشکسوت تأکید دارد: سواد به این معطوف نمی‌شود که نوشتن را بلد باشیم؛ بلکه سواد به معنای تسلط به زبان و هنر امروزی است. هنرمند نیز با استفاده از امکانات الکترونیک و تکنولوژی امروزی با در نظر گرفتن ضوابط خاصی که مخاطب با آن درگیر است باید بتواند به زبان امروزی سخن بگوید و ارتباط منطقی برقرار کند.
قشقایی معتقد است: هنر ویژگی‌های خاص خود را دارد. باید بدانیم چه هنری برای چه مخاطبی خلق می‌شود و چه مخاطبی، به چه هنری توجه دارد. اگر بتوانیم این مقوله را خوب حلاجی کنیم می‌توانیم بین هنر و مخاطب ارتباط برقرار کنیم.

نادر قشقایی متولد 1336 تهران است. او فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته مجسمه‌سازی است و سال‌ها به عنوان کارشناس و مشاور شورای علمی حجم‌سازی سازمان زیباسازی شهر تهران فعالیت کرده‌است. عضویت در مرکز هنرهای تجسمی حوزه‌ هنری، هیئت‌مدیره انجمن مجسمه‌سازان ایران و مسئولیت واحد مجسمه‌سازی مرکز هنرهای تجسمی از دیگر فعالیت‌های هنری قشقایی است.

 

 

 

 

ارسال نظر