حسن یاقوتی:

اخلاق هنری در برگزاری نمایشگاه‌ها رعایت نمی‌شود

اخلاق هنری در برگزاری نمایشگاه‌ها رعایت نمی‌شود
به گفته حسن یاقوتی در برگزاری نمایشگاه‌ها توسط گالری‌داران شاهد گزینشی عمل کردن آنها هستیم درعین‌حال بیش از 30 یا 40 درصد فروش آثار نصیب گالری می‌شود و چنین عواملی سبب شده تا شرایط اخلاقی در برگزاری نمایشگاه‌ها در گالری‌ها حاکم نباشد. می‌توان گفت، اخلاق هنری در برگزاری نمایشگاه‌های هنری رعایت نمی‌شود.
يکشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۱
کد خبر :  ۱۹۳۳۰

به گفته حسن یاقوتی در برگزاری نمایشگاه‌ها توسط گالری‌داران شاهد گزینشی عمل کردن آنها هستیم درعین‌حال بیش از 30 یا 40 درصد فروش آثار نصیب گالری می‌شود و چنین عواملی سبب شده تا شرایط اخلاقی در برگزاری نمایشگاه‌ها در گالری‌ها حاکم نباشد. می‌توان گفت، اخلاق هنری در برگزاری نمایشگاه‌های هنری رعایت نمی‌شود.
حسن یاقوتی؛ نقاش و مدرس هنر در گفت‌و‌گو با سایت مرکز تجسمی حوزه هنری با اشاره به نمایشگاهی که طی چند ماه گذشته در خانه هنرمندان برگزار کرده‌است گفت: در نمایشگاه مشتاقی و مهجوری که در گالری زمستان خانه هنرمندان تهران برگزار شد، آخرین آثارم را به نمایش گذاشتم و بسیار مورد استقبال قرار گرفت؛ این درحالی است که تبلیغات زیادی هم درخصوص برگزاری این نمایشگاه نکرده‌بودیم اما بیشتر آثار به فروش رفت.
او با تاکید برآنکه، فروش آثار بیش از سطح توقع بود گفت: بخش تجسمی حوزه هنری از این نمایشگاه استقبال کرد و در عین حال شاهد فروش بیش از 40 درصد آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه بودیم.
به گفته یاقوتی، قیمت‌ آثار دراین نمایشگاه با توجه به شرایط اقتصادی عموم جامعه در نظر گرفته شده‌بود و این یکی از عواملی است که سبب شد تا این نمایشگاه مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد. درحال حاضر شاهد نرخ‌گذاری‌های غیر واقعی هستیم، این درحالی است که باید قیمت‌ آثار هنری به نوعی تعیین شود که در عین حفظ شأن اثر هنری، قدرت خرید مردم نیز مد نظر قرار گیرد.
این هنرمند پیشکسوت تصریح کرد: در بسیاری از موارد شاهد نرخ‌هایی برای آثار هنری هستیم که گویی هنرمندان شناختی نسبت به جامعه خود ندارند و از شرایط اقتصادی مخاطب آگاهی ندارند. البته در این میان گالری‌دارها نیز مقصر هستند چراکه در بسیاری از موارد نه تنها گزینشی عمل می‌کنند؛ بلکه خواستار 30 تا 40 درصد فروش آثار هستند. چنین عواملی سبب شده تا شرایط اخلاقی در برگزاری نمایشگاه‌ها در گالری‌ها حاکم نباشد. می‌توان گفت، اخلاق هنری در برگزاری نمایشگاه‌های هنری رعایت نمی‌شود.
یاقوتی در ادامه اذعان داشت: هنر در سبد خرید عموم جامعه جایی ندارد. عموم جامعه ما به صورت گزینشی، آنچه توسط دولت برایشان انتخاب شده‌است را بخصوص در حوزه موسیقی و فیلم، می‌پذیرند. این مهم در حوزه هنرهای تجسمی مهجورتر است.
این هنرمند نقاش معتقد است: خیلی از افراد بلد هستند نقاشی کنند؛ اما حرفی برای گفتن ندارند. یادگیری تکنیک از شخص، هنرمند نمی‌سازد چراکه مخاطب چیزی از اثر او دریافت نمی‌کند. این روزها نیز وجه انتزاعی در خلق آثار غالب است و نقاش به راحتی می‌تواند از ضعف‌ها و عدم توانایی خود فرار کند. البته این آثار مخاطب هم ندارند. نباید فراموش کرد که مخاطب برای هنرمند مهم است و از این روست که نمایشگاه برگزار می‌کند. از این رو باید در حوزه مخاطب‌شناسی ورود پیدا کنیم؛ چراکه دچار ضعف تئوریک هستیم. دغدغه و سلیقه مخاطب و مردم را نمی‌شناسیم و نمی‌دانیم هنرمند چگونه می‌تواند آنرا ارتقاء دهد. شاهد آشفته‌بازاری در هنرهای تجسمی هستیم که برخی گالری‌داران به آن دامن می‌زنند.
حسن یاقوتی در سال 1337 در تهران متولد شد. وی فارغ‌التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه هنر است. ازجمله فعالیت‎های وی می‌توان به تدریس در دانشکده هنرهای زیبا و هنرستان هنر پسران تهران، عضویت در هیئت داوران اولین نمایشگاه تجربی نقاشی و گرافیک 1371 و داوری در جشنواره آموزشکده‌های هنری آموزش و پرورش ایران در سال 1376 اشاره کرد. یاقوتی تاکنون در چندین نمایشگاه جمعی در داخل و خارج از کشور شرکت کرده و چندین نمایشگاه انفرادی برگزار کرده است و جوایز متعددی از نمایشگاه‎های سراسری دریافت کرده و مفتخر به دریافت لوح تقدیر «حماسه هنر» هنرمندان دفاع مقدس حوزه هنری 1379 شده و همچنین برگزیده چهارمین دوره بینال نقاشی معاصر ایران است. طراحی و نقاشی دغدغه این روزهای این هنرمند است.

 

 

 

 

 

ارسال نظر