حشمت الله نوروزی گودرزی از هنرمندان حوزه هنری در گفت و گو با سایت مرکز تجسمی حوزه هنری با اشاره به زندگی ماشینی عصر حاضر گفت: ورود تکنولوژی جدید در جامعه، تبدیل به مانعی برای بسترسازی جهت حضور افرادی شدهاست که علاقهمند هستند در عرصههای هنری بخصوص خوشنویسی وارد شوند. چراکه شاهد آن هستیم که کتابهای ادبی و عرفانی توسط فونت نستعلیق کامپیوتری چاپ میشوند. این خط نه تنها انگیزهای در مخاطب ایجاد نمیکند بلکه از آنجایی که کامپیوتری است، حسی در خود ندارد و کاملا مصنوعی است.
او که دارای مدرک فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان ایران است، استفاده از فونتهای نسعتیلیق کامپیوتری را در کتابهای ادبی و عرفانی، فاجعه دانست و گفت: این یکی از نمودهای حضور تکنولوژی در زندگی است. در عین حال در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که عموم جامعه حاضر هستند دهها هزار تومان بابت خوردن فست فود هزینه کنند اما هزینهای برای کتاب خوشنویسی که بسیار فاخر و ارزشمند است هزینه نمیکند چراکه میگوید، کتابی میخرم که قیمت آن کمتر باشد و به خط آن کاری ندارم.
نوروزی گودرزی در ادامه از نبود حمایت مسئولان از هنر خبر داد و اظهار کرد: همه سختیها بر عهده هنرمند است. گویا هنرمند باید به تنهایی تلاش کند، زحمت بکشد تا بتواند به جایگاهی در شان خود دست یابد. در این میان حمایتی از سوی مسئولان وجود ندارد و اوضاع مناسبی در عرصه اقتصاد هنر شاهد نیستیم.
این هنرمند خوشنویس در پاسخ به این سوال که خوشنویسی از جمله هنرهایی است که در حراجیهای هنری مورد استقبال قرار میگیرد پس چگونه است که از نبود اوضاع مناسب اقتصادی در این عرصه سخن گفته میشود گفت: بهتر است درخصوص سیاستگزاری حراجیهاییهایی که در کشورمان انجام میشود، صحبت نکنم. هرچند خیلی خوب است که این اتفاق میافتد اما خط قرمزهایی وجود دارد که ترجیح میدهم درباره آنها صحبت نکنم.
او با اشاره به آنکه خوشنویس با توجه به آنکه تمام عمر خود را برای هنر گذاشتهاست، به عنوان نخستین هدف، پرداختن به هنر برای نیازهای درونی و رسین به کمال را مد نظر دارد تصریح کرد: انسان همواره به دنبال دست یافتند به شرافت و تعالی است و اگر هنر، مقدس باشد این وظیفه را بر عهده دارد. در عین حال هنرمند به این امر متعهد میشود که هنر خود را در خدمت مردم و جامعه قرار دهد. تغییرات و تاثیراتی که در روحیه افراد خواهد گذاشت مورد توجه است.
این هنرمند خوشنویس یادآور شد: با وجود آنکه هنرمند در جامعه کنونی وضعیت مناسبی ندارد اما از هنر خود عقب نشینی نمیکنند و این همان حس تعهد است. هنرمند حاضر است با کمترین درآمد در این راه گام بردارد و به اخلاقیات خود پایبند است. در این میان بهتر است نظرات هنرمند در سیاستگزاریها و برنامهریزیهای هنری مد نظر قرار گیرد.
حشمت الله نوروزی گودرزی سال 1350 در شهر بابل متولد شد. تحصیلات خودرا در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات فارسی به اتمام رساند. هنر خوشنویسی را به طور جدی از سال 1364 آغاز کرد و در ادامه موفق به اخذ مدرک فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان ایران شد. اکنون نیز یکی از اعضای انجمن خوشنویسان ایران است.
وی از سال 1373 تاکنون مدرس خوشنویسی در دانشگاه امیرکبیری، آزاد اسلامی و انجمن خوشنویسان نوین است. او با خلق آثاری با موضوعات آزاد، تلفیقی، ادبی و عرفانی در جشنوارهها و رویدادهای هنری حضور یافته و موفق به اخذ جوایز متعددی شدهاست. حضور در نمایشگاههای داخلی گروهی و انفرادی در کارنامه فعالیتهای هنری نوروزی گودرزی به چشم میخورد. خوشنویسی کتاب الهی نامه از آثار او به شمار میرود.