انفجار تروریستی در قاب نقاشی غلامعلی طاهری

انفجار تروریستی در قاب نقاشی غلامعلی طاهری
طاهری با اشاره به این مهم که هنرمند آینه زمان خود است و بخشی از هنر می‌تواند هنر سیاسی باشد و موضوعات تاریخی جامعه را بیان کند، از خلق تابلو نقاشی با موضوع انفجار تروریستی دفتر حزب جمهوری اسلامی خبر داد.
دوشنبه ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶
کد خبر :  ۱۹۱۷۱

طاهری با اشاره به این مهم که هنرمند آینه زمان خود است و بخشی از هنر می‌تواند هنر سیاسی باشد و موضوعات تاریخی جامعه را بیان کند، از خلق تابلو نقاشی با موضوع انفجار تروریستی دفتر حزب جمهوری اسلامی خبر داد.

غلامعلی طاهری؛ نقاش انقلاب، موضوع انفجار تروریستی در دفتر حزب جمهوری اسلامی  را که در ۷ تیر ۱۳۶۰ منجر به کشته‌شدن هفتادوپنج نفر از اعضای این حزب شد، به عنوان موضوع خلق یکی از آثار خود انتخاب کرده‌است.

او درخصوص توضیح این اثر به سایت مرکز تجسمی حوزه هنری گفت: این اثر، به نوعی ارتباط بین تروریسمی است که از دهه شصت در ایران جریان داشته و تا به امروز ادامه یافته‌است، در این اثر حتی به این موضوع توجه شده که ریشه تروریسم جهانی از کجاست و در قالب یک تابلوی 5/2 در 5/1 متر بیان شده‌است.

طاهری با اشاره به آنکه هنرمند جدای از بیان زیبایی‌ها و نمایش آن، مسئولیتی بر دوش دارد که باید حقایق جامعه را بیان کند گفت: هنرمند آینه زمان خود است و بخشی از هنر می‌تواند هنر سیاسی باشد و موضوعات تاریخی جامعه را بیان کند. حتا در آثاری که موضوعات تلخ جامعه را بیان می‌کنند بازهم باید نشانه‌های زیبایی شناسانه و عناصر بصری زیبا وجود داشته باشد که مخاطب را جذب کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: دریک اثر هنری می‌توان، جنگ بین خیر و شر را به نمایش گذاشت. جنگ بین قدرت‌طلبان و مظلومین را نشان داد. جنگی که از اولین روزهای شکل‌گیری تاریخ بشریت با هابیل و قابیل رقم خورد و تاکنون ادامه یافته‌است. هنرمندانی که از اول انقلاب تاکنون در پی عدالت‌خواهی بودند و با انقلاب به پیش آمدند، به چنین موضوعاتی می‌پردازند.

این هنرمند با ارائه توضیحات بیشتر درخصوص تابلویی که با موضوع انفجار تروریستی در دفتر حزب جمهوری اسلامی خلق کرده‌است گفت: نفوذ تروریست در ایران و جهان در قالب نمادی از چهره پلید و به ظاهر جذاب و خندان نشان داده‌شده‌است که دلارها را خرج می‌کند و تروریست را برای نابودی بشر عدالتخواه خرج می‌کند.

طاهری درخصوص عناصر و رنگ‌هایی که در این اثر هنری از آن استفاده کرده‌است گفت: دو جبهه حق و باطل را در این تابلو نقش کرده‌ام و تمام عناصر تجسمی اعم از چهره‌های مورد نظر، عناصر خاص مانند شهرهای مدرن آمریکایی، محراب و نماز و... همه در راستای بیان موضوع اثر است. در تقسیم‌بندی کار نیز چشم بیننده در نقاط طلایی اثر از حجوم و حمله نیروهای شر که در سمت چپ تابلو کشیده شده‌اند به سمت نیروهای خیر که در سمت راست تابلو نقش شده‌اند حرکت می‌کند.

به گفته او، این اثر، مهرماه سال جاری در نمایشگاه جشنواره «سرچشمه سرخ» که به همت «بنیاد شهید و امور ایثارگران» برگزار می‌شود به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه که در قالب چهار رشته گرافیک، نقاشی، هنرهای مفهومی و عکاسی برگزار خواهد شد، به حوادث هفتم تیر می‌پردازد. درضمن بیش از ۲۰۰ اثر در این اتفاق هنری به نمایش درخواهد‌آمد. این جشنواره در موضوعات «واقعه هفتم تیر»، «حضرت امام، مقام معظم رهبری و حادثه هفتم تیر»، «معرفی شهدای هفتم تیر»، «تروریسم، منافقین، هفتم تیر» و «اندیشه‌های شهید بهشتی» و در دو بخش رقابتی و غیررقابتی برگزار می‌شود.

 

 

 

 

 

ارسال نظر