تابلوی قدس

تابلوی قدس
تابلوی قدس اثر ابوالفضل عالی
شنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۷
کد خبر :  ۱۹۱۳۷

عنوان: قدس

هنرمند: ابوالفضل عالی

تکنیک: ترکیب مواد

اندازه: 50*70

در دوران انقلاب بیشتر آثاری که در زمینه گرافیک شکل گرفت و مطرح شد، در زمینه مسایل فرهنگی، روزها و مناسبت‌های مختلف و موضوعاتی – نظیر مسئله فلسطین و قدس _ بود. به لحاظ شرایطی که در آن زمان وجود داشت و دوستانی که در جریان این گونه کارها بودند به طراحی و اجرای پوستر و چاپ آن، حتی به صورت ضربتی، اقدام می کردند. بنده می توانم بگویم که از روز اول انقلاب یعنی از سال ۵۷، برای موضوعات مختلف انقلاب، پوستر کار کردم ... (بخش‌هایی از سخنان زنده‌یاد ابوالفضل عالی)
ابوالفضل عالی، متولد ۱۳۳۴ در تهران، فارغ التحصیل کارشناسی گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد از دانشکده هنر تهران بود.
پس از پیروزی انقلاب، عالی فعالیت های جدی خود را در عرصه گرافیک آغاز کرد و در این مسیر در پایگاه های مختلف فرهنگی و هنری حضور یافت، اما در نهایت با پیوستن به جریان نوپای هنرمندان انقلابی در حوزه اندیشه و هنر اسلامی و راه اندازی واحد گرافیک آن، کار خود را در عرصه گرافیک انقلاب اسلامی بطور متمرکز ادامه داد. از این رو، عالی را می توان در زمره بنیان گذاران حوزه هنری به شمار آورد.
به تعبیر اغلب هنرمندان و همراهان عالی، در دوره ای که عموم جامعه ارتباط زیادی با هنرهای تجسمی و بویژه گرافیک نداشت جریانی به همت او در عرصه گرافیک و با در نظر گرفتن مضامین حماسی و آرمانی آن روزگار پایه گذاری شد که مقدمه ای برای ورود آثار هنری به بطن جامعه و آشنایی مردم با مقوله ای به نام گرافیک بود و از این حیث ابوالفضل عالی را از پیشکسوتان و پایه گذاران گرافیک انقلاب اسلامی می دانند.
از جمله مهمترین تلاش های ابوالفضل عالی، می توان به تهیه، تدوین و انتشار کتاب «ده سال با طراحان گرافیک انقلاب اسلامی» اشاره کرد که با مداومت و پیگیری های مستمر وی، منتشر گردید و به یکی از سندهای ماندگار از فعالیت صادقانه هنرمندان انقلاب در آن دوران بدل شد.
دوران حضور او در عرصه فرهنگ و هنر کشور، اگر چه کوتاه اما بسیار پربار و پرثمر بود و علاوه بر تربیت شاگردان، آثار ماندگاری را از خود بجا گذاشت. زنده یاد ابوالفضل عالی، از آغاز فعالیت هنری تا واپسین لحظات عمر پربرکتش، از هیچ تلاشی برای تحقق ارزش ها و باورهای دینی و انقلابی فروگذار نکرد.

 

 

 

 

ارسال نظر