کیهان و قوانین کیهانیِ در آثار ولادیمیر اشکودا

کیهان و قوانین کیهانیِ در آثار ولادیمیر اشکودا
"ولادیمیر اشکودا" مجسمه سازی با اصلیت چک است که از سال 1968 تا به حال در پاریس زندگی می کند
دوشنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۹
کد خبر :  ۱۵۴۰۴۸

ولادیمیر اشکودا در کنار آثارش

 

بازتاب دو گانه/ فولاد ضد زنگ و صیقل خورده/ 1997/ هر کدام 50 سانتی متر

 

"ولادیمیر اشکودا"  مجسمه سازی با اصلیت چک است که از سال 1968 تا به حال در پاریس زندگی می کند. اشکودا همواره علاقه خاصی به مباحث ریاضی و فیزیک داشته و به کارهای دستی نیز پرداخته است. وی همزمان با تحصیل در رشته طراحی، تراشکاری هم آموخت.

در بیست و شش سالگی برای ادامه تحصیل به پاریس نقل مکان کرد و در فرانسه ساکن شد. "سزار" هنرمند فرانسوی بود که به اشکودا درس می داد. اشکودا مجسمه سازی را با سیم های آهنی آغاز کرد و سپس با آهن و فولاد کار کرد.

آثار اشکودا به کیهان و قوانین کیهانی می پردازد. کره های چندوجهی و سطوح محدب و مقعر که بر روی زمین یا دیوار قرار گرفته اند، قبل از هر چیز با نیروی گرانش و قاعده ملموس خود، در حالی که از فولاد صیقلی ساخته شده اند، وزن و جرم شان را به بیننده منتقل می کنند. هنرمند بین دنیای کوچک ما و فضای لایتناهی کیهان مجسمه هایش را شکل می دهد. یکی از احجام مورد علاقه او کره است و به وسیله روابط بین درون و برون ماده سعی در بیان مفهومِ آثارش دارد.

اشکودا بر موضوعاتِ مربوط به اشکال کروی، انعکاس و حرکات آونگی تمرکز می‌کند. او در آثارش به سمت هندسه غیراقلیدسی و تخیل نجومی رفته است و فرآیند جا به جایی و دگردیسی اشکال در فضا را دنبال می کند.

در هندسه نااقلیدوسی مجموعه زوایای داخلی مثلت ۱۸۰درجه نمی‌باشد. برای مثال اگر ضلع‌های مثلث هذلولوی باشد مجموعه زوایای داخلی هیچگاه به۱۸۰درجه نمی‌رسد و کم‌تر می‌باشد. همچنین اگر هندسه بیضوی باشد هیچگاه ۱۸۰ درجه نمی‌شود بلکه بیشتر می‌باشد.

 

 

 

 

ارسال نظر