به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایرنا، برخلاف سیاهنماییهای رسانههای غربی، ایران کشوری است پر از هنرمندان موفق؛ هنرمندانی که حالا آثارشان در خلال یک نمایشگاه در آمریکا به نمایش درآمده است.
نمایشگاه «شورشی، شیاد، عارف، شاعر: ایرانیان معاصر» (Rebel, Jester, Mystic, Poet: Contemporary Persians) از کلکسیون محمد افخمی در موزه انجمن آسیا واقع در منهتن آمریکا تا ۸ مه ۲۰۲۲ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱) ادامه دارد با این ماموریت که به واسطه ارائه ویترینی از صحنه پویای هنر معاصر در ایران، دید بازدیدکنندگان را نسبت به این کشور گسترش دهد.
از ۲۳ هنرمند شناخته شده و تازهکاری که آثارشان در این نمایشگاه به نمایش درآمده همگی به جز یک نفر متولد ایران هستند و بیش از یک سوم آنها هنوز در ایران زندگی و فعالیت میکنند. این نمایشگاه آثار سه نسل را در باب موضوعات متنوعی چون هویت جنسیتی، سیاست و معنویت به تصویر میکشد. آثار این نمایشگاه فرمهای مختلفی دارند از نقاشی فیگوراتیو سنتی ایران گرفته تا نقاشیها و مجسمههای انتزاعی.
علاوه بر نمایش جنبهای از ایران که معمولا در رسانههای غربی نشان داده نمیشود، این نمایشگاه باور نادرست درباره محدود بودن زنان در ایران را نیز از بین میبرد. افخمی در گفتوگو با بیبیسی انگلیسی در این باره گفت: براساس تخمینهای من حدود ۴۰ درصد از هنرمندانی که در حال حاضر در ایران کار میکنند، خانم هستند آماری که از همه جا بالاتر است. تقریبا همه افرادی که در گالریها با آنها صحبت میکنم، خانم هستند. خانمها به طور خاص در تهران صحنه هنر را در دست دارند و تنوع جنسیتی در این عرصه فوقالعاده است.
ایران آن چیزی نیست که رسانههای غربی سعی در نشان دادن آن دارند. در این کشور تنوع دیدگاه و عقیده وجود دارد و همانطور که بازدیدکنندگان در این نمایشگاه میبینند، مردم ایران در نحوه ابراز خود نیز تنوع فراوانی دارند.
هم انجمن آسیا و هم محمد افخمی امیدوارند نمایشگاه «شورشی، شیاد، عارف، شاعر: ایرانیان معاصر» به بازدیدکنندگان آمریکایی کمک کند، ایران را ورای آن چیزی ببینند که رسانههای این کشور سعی در القای آن دارند.
افخمی مدیرعامل موسسه بازرگانی ام ای دبی و معاون سرزمین استراتژیک لندن است. وی از سال ۲۰۰۴ کار جمعآوری کلکسیونی را آغاز کرد که بیش از ۴۰۰ اثر هنری دارد. بیشتر آثار کلکسیون او به هنرمندان ایرانی از جمله محمد احصایی تعلق دارد. شماری از آثار این کلکسیون پیشتر در موزه آقاخان تورنتو نیز به نمایش درآمده بود.
افخمی یک بار در گفتوگو با تلویزیون سی بی اس کانادا درباره نقش هنر در تقویت همگرایی گفته بود: ما همه با هم روی کره زمین زندگی میکنیم و همگی مثل هم هستیم. ممکن است ادیان متفاوتی داشته باشیم اما همگی انسانیم. هنر روشی آسان برای مشاهده این اشتراکات انسانی است.