به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، باستان شناسان یک حکاکی باستانی بر روی سنگ بازالت را در عربستان کشف کردند که متعلق به ۲۵۵۰ سال پیش و زمان پادشاهی «نبونعید» آخرین پادشاه امپراتوری مقتدر بابل نو است.
بر اساس این گزارش، اثر باستانی کشف شده عبارت از سنگ نگارههای متعلق به دوران نبونعید؛ پادشاه بابل نو، است که در نیمه قرن ششم قبل از میلاد در گستره بینالنهرین حکمرانی میکرد.
این کتیبه که در عربستان کشف شده، «نبونعید»؛ آخرین پادشاه امپراتوری بابل نو، را در حالی که عصای سلطنتی در دست دارد، و بهوسیله چهار نماد مذهبی احاطه شده است، به تصویر میکشد؛ نمادهایی که عبارتند از: مار، هلال ماه، خورشید و گل.
اگرچه هنوز پژوهشگران در حال بررسی برای کشف معانی این نمادها هستند؛ اما آنها احتمال میدهند این نمادها با خدایان بینالنهرین ارتباط داشته باشد که نشاندهنده ستاره ایشتار، دیسک بالدار شمش (خدای خورشید)، سین، خدای ماه بابلیان و خدای مورد علاقه پادشاه نبونعید است.
کمیسیون گردشگری و میراث ملی عربستان در بیانیهای اعلام کرد باستانشناسان همچنین مشخص کردند که محل کشف شده شامل ۲۶ خط میخی است که این طولانیترین کتیبهای میباشد که تا کنون در پادشاهی بابل کشف شده است.
به گفته باستانشناسان سنگ نگاره جدید کشف شده، گواهی بر ارتباط تمدنی و تجاری میان شبه جزیره عربستان و تمدنهای باستانی بینالنهرین است.
پادشاه نبونعید از ۵۵۶ قبل از میلاد تا ۵۳۹ قبل از میلاد، یعنی زمانی که بابل به دست کوروش کبیر، بنیانگذار امپراتوری هخامنشی فتح شد، بر بابل حکمرانی کرد.