به گزارش روابط عمومی حوزه هنری مازندران عصر یکشنبه 26 بهمن ماه سال جاری، پیش از برگزاری اختتامیه شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ، جمعی از هنرمندان و فعالان هنرهای نمایشی استان در این مرکز گرد هم آمدند.
در این نشست که با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و سید مصطفی موتورچی مسئول دفتر تئاتر بچه های مسجد این نهاد برپا شد، حاضرین درباره مسائلی از جمله وضعیت جریان تئاتر بچه های مسجد، چاپ متون نمایشی، حمایت نمایش های حوزه هنری، مسائل آموزشی و... بحث و تبادل نظر کردند.
زارعی ضمن قدردانی از تلاش هنرمندان و استمرار فعالیت آنان در شرایط کنونی با اشاره به حفظ ارزشها و منزلت انسانی در نمایش گفت: در بسیاری از آثار کلاسیک و متون برجسته غربی هم نویسندگان اغلب سعی در رعایت آداب و اخلاق دارند ولی متاسفانه در برخی از اجراهای نمایشی امروز ما، کاربرد دیالوگ های ناپسند به یک عادت تبدیل شده است. باید تلاش کرد که تئاتر در نهایت اثری به دور از بد اخلاقی و عاملی انسان ساز باشد.
وی همچنین در پاسخ به هنرمندی که خواستار جریانات آموزشی مدون بود گفت: ما در سال آینده مبتنی بر درخواست واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری مازندران قطعا کارگاهها یی را با حضور استادان برجسته هماهنگ خواهیم کرد و برونداد نشست ها و متون کارگاهی حاصله ( مانند جریان چهارفصل تئاتر و رویدادهای مشابه) در صورت داشتن استانداردهای لازم جهت چاپ حمایت خواهند شد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ادامه با تاکید بر سیاستهای این مرکز افزود: توجه به بوم و فرهنگ مناطق از نکات حائز اهمیتی است که باید مورد توجه هنرمندان قرارگیرد. تصور فعالان بر این نباشد که همه چیز در تهران میگذرد، قطعا رویدادها و خرده فرهنگها و نیازهای انسانی و اساسا زیست بوم در شهرستانها خود مصدر داستانهایی است که به نمایش های جذاب ختم خواهد شد.
وی در جمع نویسندگان و کارگردانان جوان نمایشی گفت: تولیدات کوتاه و ویژه بچه های مسجد حوزه هنری ( بیش از 60 اثر) که توسط نویسندگان برجسته، فعال و پیشکسوت کشور آماده شده دستمایه خوبی برای تولید و ترویج خواهند بود و قطعا دفتر هنرهای نمایشی حوزه هنری در استانها از نمایش های تولید شده از این متون حمایت خواهند کرد.
کوروش زارعی در ادامه صحبتهای یکی از حضار درباره حمایت از نمایشی آیینی، تعزیه و نقالی در مازندران خاطرنشان کرد: خوشبختانه رییس حوزه هنری مازندران پیگیری خوبی در سطح استان جهت ایجاد پایگاه و دفتر تعزیه داشته است. در ادامه مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مرکز نیز پشتیبانی های لازم را خواهد داشت. تعزیه هنر اصیل ایرانی است و همچون اُپرا برای غربیان، این پدیده فرهنگی برای ما نیز از اعتبار بالایی برخوردار است.
وی همچنین گفت: این آمادگی وجود دارد که جهت تولید تله تئاتر از مجالس تعزیه خوانی جوانان و نوجوانان استان، با معرفی گروههای فعال نوجوان و جوان توسط دفتر استانی و بررسی فیلم اجرای این هنرمندان و فراهم شدن زمینه حضور گروهها در تهران از طریق شبکه امید ( با حمایت و پشتیبانی فنی این شبکه تلویزیونی) این تولیدات صورت پذیرد.
این مقام مسئول در آستانه برگزاری اختتامیه جشنواره تیرنگ افزود: ما متولی تئاتر کشور نیستم بلکه در جریان تئاتر حوزه هنری فعال هستیم آنهم با بودجه ای مشخص و رویکردی مشخص. در ادامه رایزنی ها و تلاش پراکنده مرکز هنرهای نمایشی (در مرکز و مسلما استانها ) با سایر نهادها و ادارات و تشکلها به تولید آثار و برگزاری برنامه ها می پردازیم و تلاش داریم با بودجه ای ناچیز تولیدات با کیفیتی داشته باشیم.
وی با اشاره به سیالیت فعالیت در حوزه هنری گفت: حتی در زمان کرونا و پیشتر سعی کردیم با حداقل امکانات این مرکز در تهران( سالن، مهمانسرا و...) زمینه حضور نمایش گران را در مرکز جهت حضور در جشنواره و یا اجرا در تهران و ضبط تله تئاتر و ... فراهم کنیم. در حالی که حل معضلات نمایش به بودجه هایی مرتبط است که باید دولت در رفع آن بکوشد.
زارعی در پایان و پاسخ به سوالاتی بارویکردهای حمایتی تاکید کرد : جشنواره یکی از بسترهای حمایت از هنرمندان نمایش است و ما در تلاش هستیم در اولین فرصت بعد از عبور از آلودگی کرونا اقدام به ضبط تله تئاترهایی در سطح گسترده با توجه ویژه به استانهای فعال و گروههای استانی کرده و جشنواره تئاتر بچه های مسجد را در سطح ملی و مراکز استانی برگزار کنیم. همچنین از دفتر استان مازندران نیز درخواست داریم جهت برگزاری جشنواره تئاتر بومی تیرنگ را که یکی از شاخص ها و شناسنامه تئاتر و هنر مازندران همواره تلاش کرده و ما نیز از تمام توان خود جهت حمایت استفاده خواهیم کرد.
همچنین در پایان این نشست مجموعه مکتوب چرخ دل شامل 10 طومار عاشورایی گروه سنی نوجوان به قلم علی عظیمی _ تعزیه گردان و نقال_ رونمایی شد.