مدرس داستان‌نویسی حوزه هنری زنجان:

نوشتن سن و سال نمی‌شناسد

نوشتن سن و سال نمی‌شناسد
مدرس دوره مجازی داستان‌‍‌نویسی مقدماتی؛ کلاسهای مجازی و غیر حضوری تجربه‌ای تازه پیش روی مدرسان و هنرجویان است.
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۹
کد خبر :  ۱۳۵۱۰۹

محمدعلی خامه‌پرست در گفت‌و‌گو با روابط عمومی حوزه هنری زنجان با اشاره به اینکه کلاس‌های آموزش مجازی داستان‌نویسی مقدماتی حوزه هنری به صورت مجازی و غیرحضوری برگزار شد، و ادامه داد: این کلاس‌ها در واقع برای خود من نیز تجربه‌ای تازه بود.

وی در خصوص دوره‌ آنلاین آموزش داستان‌نویسی گفت: این کلاس‌ها در بستر فضای مجازی و از کانال واتساپ طی 12 جلسه برگزارشد. در ابتدا تصور من بر این بود که کلاس‌ها با قرار دادن فایل صوتی و یا عکس برگزار خواهد شد اما با بسترسازی بهینه حوزه هنری جلسات به صورت تصویری فیلمبرداری شد و سپس با قرار دادن این فایلها در گروه روند آموزش شکل گرفت و با آنلاین شدن طی ساعت خاصی نسبت به تدریس مبانی داستان اقدام شد.

وی ادامه داد :جلسات این کلاس‌های آموزشی یک ساعته بودند و این یک ساعت در واقع به سوال و جواب پیرامون موضوع مطرح شده می‌گذشت و در طی این جلسات آموزش‌های مقدماتی داستان و نویسندگی خلاق نظیر شخصیت پردازی و توصیف و صحنه پردازی و غیره در اختیار هنرجویان قرار می‌گرفت تا هنرجویان در طول هفته به تمرین این مباحث بپردازند و در این زمینه استعداد خود را شکوفا و با تمرین در این زمینه پیشرفت کنند.

این مدرس نویسندگی در پاسخ به «اهمیت برگزاری کلاسهای داستانی» با اشاره به اینکه مسلما با نگاهی به تاریخ زندگی نویسندگان بزرگ متوجه خواهیم شد که هیچ کدام از این نویسندگان در کلاس‌های آموزشی خاصی شرکت نداشته‌اند و تنها به پشتوانه تجربه و تمرین و تکرار توانسته‌اند آثار مطلوبی به چاپ برسانند، خاطرنشان کرد: امروزه با توجه به اینکه شاخه‌های مختلف علم بسیار بلند و تنومند هستند و دانش سطوح بالایی دارد، دیگر نمی‌توان مطابق گذشته به صورت خودآموز و بر اساس تجربه و تکرار دراین مسیر گام برداشت چرا که برای طی این مسیر 70 تا 80 سال زمان نیاز است تا نویسندگی به پختگی لازم برسد. اما دانشگاه‌ها و کلاسهای آموزشی شرایطی را فراهم می آورند که افراد بتوانند این مسیر را در کمترین زمان طی ‌کنند و هر آنچه که به عنوان ابزار و اطلاعات شروع کار برای نویسندگان لازم است را در اختیار محصلان و هنرجویان قرار می‌دهد تا سریعتر این مسیر را طی کنند. بنابراین می توان اذعان کرد برای رسیدن سریعتر به اهداف شاید حضور در کلاس‌های آموزشی خالی از لطف نیست.

خامه پرست با بیان اینکه نوشتن و شروع نویسندگی چندان ارتباطی به سن و سال ندارد،گفت: شخصی ممکن است از دوران کودکی به نوشتن علاقه پیدا کند و قدم در این مسیر بگذارد و شخصی دیگر در سن 40 سالگی دست به قلم ببرد. با این حال مسلم است که اگر فردی از کودکی به نوشتن روی بیاورد و قدم در این مسیر بگذارد شاید به سبب تجربه‌ای که به مرور زمان پیدا می‌کند زودتر و در سنین پایین تری به آن مکان مورد نظر خود میرسد البته نمی توان به صورت قطعی در این زمینه صحبت کرد چرا که موضوع نوشتن به عوامل مختلفی وابسته است.

شایان ذکر است محمد علی خامه پرست نویسنده و مدرس داستان‌نویسی در زنجان است که از او داستانهایی در 4 مجموعه داستان مشترک،7جلد کتاب تدوین خاطرات جانبازان و پاسداران دفاه مقدس و 4 مجموعه داستانی سفارش شده سازمان نظام مهندسی به چاپ رسیده است . به گفته این نویسنده هم اکنون 2 رمان او در دست چاپ است و به زودی شاهد چاپ این دو رمان خواهیم بود.

ارسال نظر