روح الله داوری کارگردان:

در مجموعه «شهر نور» قم را از زوایایی خاص خواهید دید

در مجموعه «شهر نور» قم را از زوایایی خاص خواهید دید
چند وقتی‌ست که تعدادی ویدئو کلیپ‌های خوش ساخت کوتاه از جاذبه‌ها و قابلیت‌های شهر قم در فضا مجازی دست به دست می‌شود. گفتگویی با روح الله داوری کارگردان و فیلم بردار این آثار داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۲
کد خبر :  ۱۳۴۹۶۸

چند وقتی‌ست که تعدادی ویدئو کلیپ‌های خوش ساخت کوتاه از جاذبه‌ها و قابلیت‌های شهر قم در فضا مجازی دست به دست می‌شود. این ویدئوها زوایایی از اماکن شهر را نشان می‌دهد که قبلا کمتر دیده شده‌اند. مجموعه «شهر نور» به سفارش حوزه هنری قم و سازمان فرهنگی هنری ورزشی و توسط تیمی با سابقه ساخته شده‌است. گفتگویی با روح الله داوری کارگردان و فیلم بردار این آثار داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.  

 توضیحی درباره مجموعه شهر نور بدهید،‌اینکه ایده کار از کجا آمد و روند تولید آن چقدر طول کشید؟

تولید چنین مجموعه‌ای از سال‌ها قبل در ذهن من بود مخصوصا بعد از ساخت مستند «قم در مسیر توسعه» که به توانایی‌های شهر قم در زمینه سرمایه‌گذاری و صنعت می‌پرداخت و برای سرمایه‌گذاران خارجی به دو زبان عربی و انگلیسی در سال 1389 تولید شد.

در جلسات سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری تصمیم بر این شد مجموعه در قسمت‌های یک دقیقه‌ای تولید شود برای اینکه هم امکان پخش به دفعات از تلویزیون را داشته‌باشد و هم امکان نشر در فضای مجازی خصوصا اینستاگرام برای ویدئوهای شهر نور ممکن باشد.

این مجموعه در طی حدود 4 ماه و در دو فاز تولید شد هر فاز از پروژه تقریبا 2 ماه طول کشید که شامل پیش تولید و هماهنگی‌های لازم با ارگان‌ها و نهادهای زیربط،‌تصویربرداری،‌انتخاب موسیقی و تدوین و اصلاح رنگ بود. فاز اول آبان و آذر ماه سال 98 و فاز دوم اردیبهشت و خرداد سال 1399. در فاز اول 16 قسمت و در فاز دوم 20 قسمت و مجموعا 36 قسمت تولید شده‌است.

 این 36 ویدئو با چه رویکردی ساخته شده‌اند و در چه بستری منتشر می شوند؟

به نظر می‌آید کوتاهی‌های زیادی در معرفی درست شهر و نمایش توانمندی‌های گردشگری آن وجود دارد که ما سعی کردیم با این اثر گوشه‌ای از این خلاء را پر کنیم.

«شهر نور» به معرفی ابنیه تاریخی،‌ فرهنگی، مذهبی، سیاحتی و پروژه‌های عمرانی و بوستان‌های شهر قم می‌پردازد که هم یک یادآوری برای اهالی قم است و هم معرفی پتانسیل‌های گردشگری شهر برای زائرین و مسافران. بیشتر یک تلنگر است که داشته‌های شهر را در چند نمای زیبا و کوتاه نشان دهد و سوال برای بیننده بوجود آورد و اگر تمایلی بود به دنبال پیدا کردن و بازدید از هر کدام از سوژه‌ها برود.

در هر اثر فقط نام مکان ارائه می‌شود که امیدواریم این نام‌ها در ذهن بیننده بماند و برای دیدن آنها به قم سفر کند و یا اگر برای زیارت به قم آمد سری هم به دیگر اماکن و جاذبه‌های شهر بزند. البته در این مجموعه پروژه‌های عمرانی شهر هم وجود دارد که با هدف نمایش پیشرفت‌های شهر تولیده شده‌اند.

رایزنی‌هایی برای  پخش از شبکه‌های سراسری انجام گرفته البته با توجه به شیوع بیماری کرونا و تبلیغات برای جلوگیری از مسافرت پخش این مجموعه با تاخیر مواجه شده‌است.

 

درباره سطح کیفی آثار بفرمایید.

آثار با رزولیشن بالا و با کیفیت4K  ضبط شده و حرکت از اجزائ جدا نشدنی تصاویر است. تلاش کردیم در این مجموعه سعی کرده‌ایم پلان‌هایی خوش ساخت و خوش آب و رنگ با حرکت‌های متنوع را ثبت کنیم. در مجموعه «شهر نور» قم را از زوایایی خاص خواهید دید، البته مخاطبان باید قضاوت کنند که موفق بوده‌ایم یا خیر.

موضوعات چطور و بر چه اساسی انتخاب شده‌اند؟

موضوعات از طرف تیم سازنده پیشنهاد و در سازمان فرهنگی،‌ هنری ورزشی شهرداری و حوزه هنری انتخاب و تایید می‌شد. در انتخاب موضوعات تلاش شده به تمام جوانب شهر دقت شود. یعنی هم موضوعات مذهبی هست و هم سیاحتی، هم معرفی بازار که در دل خود مشاغل را دارد و هم بوستان‌ها و پارک‌های شهر،‌ابنیه تاریخی که مناسب گردشگران است و اماکن فرهنگی که بعضا از مشخصه‌های اصلی شهر قم هستند.

آیا مکان و قابلیت‌های دیگری هم مد نظر هستند که در این مجموعه حضور ندارند و آیا مجموعه تکمیلی دیگری هم ساخته خواهد شد؟

قطعا قم پر از سوژه‌هایی از این دست است ولی مشخصا می‌توان گفت در این پروژه فقط به آثاری پرداختیم که در محدوده شهر بودند و می‌توان در ادامه به سوژهای اطراف شهر مانند حوض سلطان و ... پرداخت. ساخته شدن ادامه این مجموعه قطعا مد نظر ما و تهیه کنندگان است در حالیکه موفقیت دو فاز اول را شاهد بوده‌ایم به دنبال ساخت فاز سوم نیز خواهیم بود.

سازنده این مجموعه چه کسانی هستند؟

کارگردانی و تصویربرداری این مجموعه بر عهده خودم بوده است که البته آقای جواد مجیدلو تدوینگر اثر کمک شایانی داشتند. از دستیاران و تیم تصویربرداری هم باید به آقایان علی فتحعلی،  مرتضی شریفی و علی یوسفی اشاره کنم.

 

 
 
 

ارسال نظر