به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از فارس، صفحهای از قدیمیترین نسخه قرآن موجود در جهان در حراجی کریستیز عرضه شد و سه برابر برآورد اولیه، به فروش رفت. در سال ۲۰۰۸ هم کریستیز نسخه خطی مهم دیگری از قرآن کریم را با برآورد قیمت یک میلیون پوند به حراج گذاشت که فراتر از انتظارات و با قیمت ۲.۵ میلیون پوند فروخته شد.
نسخه اخیر که از جنس پوست است و آیات آخر سوره مریم روی آن نوشته شده، بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار پوند قیمتگذاری شده بود که نزدیک به یک میلیون پوند (یک میلیون و ۳۳۰ هزار دلار) چکش خورد.
این نسخه از قرآن کریم به سبک حجازی در سالهای نخست ظهور اسلام نوشته شده است و آن را مربوط به سالهای ۶۵۰ تا ۷۵۰ میلادی (۴۰ تا ۱۴۰ سال پس از بعثت) میدانند.
این قرآن در سالهای نخست اسلام و به خط حجازی کتابت شده که ابعاد آن ۳۴.۵ سانتی متر در ۳۱ سانتی متر است. از خط حجازی نسخههای چندانی موجود نیست و بیشتر نسخ موجود، به خط کوفی است.
دانشمندان معتقدند که تا سال ۶۵۰ میلادی باید چهار تا هفت نسخه کامل از مصحف قرآن کریم (شامل ۱۱۴ سوره) نوشته شده باشد. آنها به کوفه، بصره، دمشق و احتمالاً مکه فرستاده شدند، در حالی که یکی هم در مدینه نزد خلیفه سوم بوده است.
کریستیز (Christie's) یک بنگاه تجارت آثار هنری و بزرگترین مرکز حراج اشیاء هنری جهان است که دفاتر اصلی آن در لندن و نیویورک قرار دارد.