هشتادمین جلسه مکتبخانه طنز به صورت آنلاین برگزار شد. علاقمندان به طنز و طنزنویسی از سراسر ایران در این جلسه شرکت کردند و نظرات مختلف را شنیدند.
موضوع این جلسه تحلیل نمایشنامه خرس اثر آنتون چخوف بود. شرکتکنندهها هر کدام دیدگاه و نظرات خود را درباره این نمایشنامه کمدی عنوان کردند.
وقتی درباره کتاب یا داستانی نظرات مختلفی ارائه میشود در درک و فهم بیشتر موضوع و دیدن جوانب مختلف داستان کمک بسیار بزرگی میکند. همچنین میتواند ظرافتهای یک طنزنویس در خلق یک اثر را نشان دهد.
در این جلسات قرار است هر بار راجع به داستانی طنز یا نمایشنامهای کمدی صحبت شود و نظرات مختلف راجع به آن گفته و شنیده شود. داستانهایی از طنزپردازان معروف و شناختهشده ایرانی یا اثری از نویسندهای خارجی که شاید بارها و بارها روی پرده تئاتر رفته و به نمایش درآمده است.
درباره نمایشنامه خرس اثر آنتون چخوف
نمایشنامه خرس از آن دست نمایشنامههایی است که در دهههای مختلف و توسط بازیگران و هنرمندان متعددی روی صحنه تئاتر کشور اجرا شده و بارها و بارها نیز نقد و بررسی قرار شده است.
این نمایشنامه که به گفته منتقدان چخوف، در زمره نمایشهای کمدی- درام قرار دارد، مانند اغلب آثار چخوف، مملو از نیش و کنایهها و ظرایفی است که در پوشش یک درام ظاهرا غیرعاشقانه، به سرانجامی عاشقانه ختم میشود.
سمیرنوف مرد متمولی است که بعد از مشکلات مالی شدیدی که برایش پیش آمده، برای دریافت طلبش به خانه یکی از بدهکارانش که هفتماه از مرگ او میگذرد، میرود.
ولی همسر او که اکنون مسئولیت پرداخت بدهیهای شوهرش را دارد، حاضر به پرداخت پول به طلبکار نمیشود و این آغاز یک درگیری بزرگ با پایانی غیرمنتظره برای همه است.
«ﻣﮑﺘﺐﺧﺎﻧﻪ ﻃﻨﺰ» نام ﺳﻠﺴﻠﻪ ﻧﺸﺴﺖﻫﺎیی ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻫﻤﺖ ﺩﻓﺘﺮ ﻃﻨﺰ ﺣﻮﺯﻩ ﻫﻨﺮی و با مدیریت رضا ساکی برای آموزش طنزنویسی به ویژه نثر و داستان طنز برای دوستداران ادبیات و طنز برگزار میشود.
این برنامه را از اینجا ببینید.