به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، قوم بختیاری قومی است کهن که از قرنهای ششم و هفتم قبل از میلاد در دامنههای کوههای زاگرس و اطراف رودخانه کارون میزیستهاند و قلمرو امروزی آنان استان چهارمحال بختیاری و مناطقی از استانهای اصفهان، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و جنوب لرستان می باشد. زبان بختیاری ریشه در زبان پهلوی دارد. بختیاری ها شامل دو ایل هفتلنگ و چهارلنگ هستند. موسیقی و هنر بختیاری یکی از غنیترین ذخایر فرهنگی و هنری ایران بهشمار میآید. موسیقی بختیاری موسیقی است متنوع و خصوصا آواز ومقام خوانی در آن بارز و شاخص است. مضامین آوازها در این موسیقی از توصیف طبیعت و رنج و مرارت زندگی کوچنشینی، حماسه های تاریخی و اندوه هجران و فراق یار و دیار تا ستایش عشق و زیبایی را در بر میگیرد. حوزه هنری چهارمحال و بختیاری نیز به منظور پاسداشت و زنده نگاه داشتن آیین های بومی و محلی فرهنگ غنی هر ساله از تولید آلبوم های موسیقی با این مضامین حمایت می کند تا این فرهنگ های اصیل و دیرینه زنده نگه داشته شوند. بارون جدیترین تولید حوزه هنری چهارمحال و بختیاری در این راستا است که با صدای دلنشین کوهیار بختیاری منتشر شده است.
آلبوم بارون مجموعهای از تصنیف ها و آواز و ترانه های شاد و متنوع بختیاری است و احساساتی را که از دل طبیعت بر آمده اند و نشان گر امید و زندگی و شور و نشاط در ایل بختیاری است را باز نمایی می کند.
این اثر داری 10 قطعه با عناوین بارون، آواز دلروا ، افتو، آواز دنگ، خوش خط و خال، مالمیر، کوگ خوش خون، احوال دل، صیادی، گرمسیری است و اشعار آن را کوروش کیانی قلعه سردی، ربیع فرهمند، وحید کیانی قلعه سردی، بهروز موسوی گورابی، مهدی بندانی درویش و کوهیار بختیاری سرودهاند.
«علی حافظی بیرگانی» نوازنده نی، «سعیدقربانی» نوازنده سنتور، «امیرمهدی مقدم» ساز های کوبه ای، «مهران اعظمی کیا» نوازنده تار و سه تار،« قهرمان بهامیریان قهفرخی» نوازنده کمانچه، «فرزاد کبیری» نوازنده سه تار و عود، «محمدحسین بهرامی» نوازنده نی، «محمد افشارپور» دهل و ساز های کوبه ای، «اسماعیل عبدا... پور» نوازنده کرنا ، «عیدی نجاتی» نوازنده دهل از نوازندگان شناخته شده کشور هستند که با این اثر همراهی کرده اند.
میکس و مسترینگ این اثر را فرناد شاهزیدی انجام داده و صدابرداری آن به عهده سعید رضایی، آرش صنارایی، مهدی نادی، حمید خجندی و آرمان اسماعیلوندی بوده است.
از ویژه گی های بارز این اثر می توان به استفاده از ساز کرنا در گروه ارکسترال اشاره کرد که حس حال ناب و دلنشینی را در کل اثر به مخاطب منتقل می کند.
کوهیار بختیاری دلیل نام گذاری این اثر را اینگونه شرح داده است : یکی از تصنیف های این اثر با نام بارون می باشد که یکی از دلایل نامگذاری اثر به همین دلیل است و اینکه خود بنده باران را خیلی دوست دارم و با توجه به نبود آب و کمبود بارش در سال های اخیر این نام جهت آلبوم انتخاب شد تا به امید خدا و به یاری پروردگار بزرگ باران رحمت الهی همواره بر کشور عزیز ایران ببارد.
حافظ موسوی گورابی با تخلص کوهیار بختیاری
کوهیار بختیاری متولد 1361 روستای حاجیان از بخش سوسن شهرستان ایذه و از جوانان خوش ذوق بختیاری است که از کودکی با موسیقی بختیاری زندگی کرده و خاطرات بسیار زیادی از کودکی تا حال از موسیقی فولکلوریک و سینه به سینه این قوم کهن دارد و از سال 1379 به صورت جدی خوانندگی را پیگیری کرده است. او تا کنون دو آلبوم صوتی و تصویری بنام ستین و شال و قبا را منتشر کرده و آلبوم صوتی بارون سومین اثر هنری او است که با حمایت حوزه هنری چهارمحال و بختیاری منتشر شده است. کوهیار خود را شاگرد اساتیدی همچون غلامشاه قنبری ، بهمن علاءالدین (مسعودبختیاری)و علی موسوی عموی بزرگوار خود، خواننده کهنه کار بختیاری صاحب اهنگ معروف گل صحرا گرد و دیگر اساتید و خوانندگان فولکلور زاگرس میداند. ایشان درسال 1396 در شبکه تلویزیونی شمادر برنامه ترانه باران در نظر سنجی کلی کشور نفر اول موسیقی اقوام ایران شده است و به خوبی با نغمهها و موسیقی مقامی بختیاری آشنا است.
علاقه مندان برای تهیه این آلبوم علاوه بر فضایی مجازی میتواند با مراجعه به مراکز پخش موسیقی یا با مراجعه به حوزه هنری واقع در شهرکرد خیابان شریعتی کوچه 52 این آلبوم را تهیه نمایند.