به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایرنا، فناوری لیزر امروزه در زمینههای مختلفی چون صنعت، پزشکی و ارتباطات کاربرد دارد و به یکی از ابزارهای تحقیقاتی مهم در حوزه علوم کاربردی از فیزیک و شیمی گرفته تا زیستشناسی تبدیل شده است. انقلابی که این اشعه پرکاربرد در جهان به پا کرد، در سالهای اخیر به عرصه صنعت طراحی و خلق آثار هنری نیز رسیده است. از بسیاری از دستگاههای قدرتمند لیزر میتوان برای طراحی بر انواع مختلفی از سطوح، از جمله چوب، استفاده کرد. محققان روسی در همین راستا، چندی پیش موفق شدند سیستم جدیدی بسازند که با تکیه بر فرآیند اکسیداسیون لیزر میتوانست تصاویر رنگی دلخواه را بر سطح فلز تیتانیوم هک کند.
لی هوی هنرمند چینی که روز ۴ مه (۱۵ اردیبهشت) در ۴۳ سالگی و در اثر بیماری درگذشت، یکی از پیشگامان خلق آثار هنری به کمک فناوری لیزر بود.
لی هوی در مدت کوتاه فعالیت هنری خود توجه بسیاری از متصدیان موزه و مجموعهداران را به خود جلب کرد. این هنرمند مفهومی بیشتر آثار خود را با استفاده از لیزرهای پیشرفته و در چارچوب هنر تعاملی خلق میکرد. برای مثال میتوان به اثر قفس (Cage) وی اشاره کرد که یک ساختار شبکهای از جنس لیزرهای سبزرنگ بود که بازدیدکنندگان میتوانستند از میانشان عبور کنند. به تعبیر خود این هنرمند چینی، قفس میخواهد حس به دام افتاده شدن را به بازدیدکننده القا کند. لی یک بار درباره فلسفه پشت آثارش گفت: میخواهم احساساتی را بیافرینم که نمیتوان در غالب کلمات بیانش کرد. این هنرمند خلاق اگرچه در خلق آثارش از تکنولوژیهای روز استفاده میکرد اما همیشه به دنبال اضافه کردن یک چاشنی معنویت به کارهایش بود که باور داشت در دنیای مدرن به سختی پیدا میشود.
قفس / لی هوی
این هنرمند چینی همچنین به پروژههای ساختارشکنانه خود با اتومبیلها، ناوهای هواپیمابر و دیگر اشیای غول پیکر صنعتی شناخته میشود. وی با ایجاد یک سری از تغییرات ساختارشکنانه در این ابزارهای مدرن، تعابیر جدید احساسی درباره رابطه انسان با ماشینها در دنیای مدرن خلق میکرد.
به رنگ کهربا / لی هوی
در چند دهه گذشته آثار خلاقانه لی به مجموعههای هنری ارزشمند و مهم در موزههایی چون یوز شانگهای و پینو کالکشن ونیز اضافه شده و به دو دوسالانه مهم شانگهای و بوسان راه یافتند. مرکز هنرهای معاصر UCCA چین، مرکز هنر و فناوریهای رسانهای ZKM آلمان و موزه هنر سنگاپور در بین موزهها و مراکز هنری هستند که آثار این هنرمند چینی را نمایش دادند. لی همچنین با برندهای تجاری چون آدیداس نیز همکاری داشت.
تناسخ / لی هوی
در سال ۲۰۱۰ یکی از موزه های آلمان نمایشگاهی اختصاصی از آثار لی برگزار کرد. وی در مصاحبه خود به مناسبت این نمایشگاه گفت: من هم میفهمم که عناصری در آثار من وجود دارد که ممکن است بازدیدکنندگان را در برخورد اول کمی سردرگم یا متحیر کند و حتی بترساند. با این حال تجربه به من نشان داده است که این حس نه فقط از تاثیر بصری بلکه از خاصیت عرفانی این آثار نشات میگیرد.