فارغ التحصیلی از انجمن خوشنویسان در ارزشیابی هنرمندان نقاشی‌خط ملاک نیست

فارغ التحصیلی از انجمن خوشنویسان در ارزشیابی هنرمندان نقاشی‌خط ملاک نیست
دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان گفت: دارا بودن مدارک خوشنویسی در معادل‌سازی رزومه هنرمندان نقاشی‌خط معیار نیست.
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۵
کد خبر :  ۱۰۹۸۸۷

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نقاشی‌خط یکی از شاخه‌های هنری است که با گذشت چهار دهه از پیدایش آن، هنوز تکلیف مشخصی در ایران ندارد. این هنر سقاخانه‌ای بازار خوبی در مارکت‌های داخلی و خارجی دارد؛ به طور مثال گران‌ترین اثر دوازدهمین دوره حراج تهران تابلوی نقاشی‌خط استاد حسین زنده‌رودی بود که با مبلغی بالغ بر ۳ میلیارد تومان خریداری شد و بیش از ۸۰ درصد آثار نقاشی‌خط دیگر هنرمندان نامی و همچنین هنرمندان جوان فروش رفت.

اما چند سالی است که شاهد هستیم این هنر به راحتی از جشنواره‌های مهم و معتبر ملی حذف می‌شود و هیچ یک از پیشکسوتان خوشنویسی و یا نقاشی به این تصمیم‌گیری معترض نمی‌شوند. شاید یکی از دلایل این اتفاق، نبود انجمن یا کانون تخصصی نقاشی‌خط در کشور باشد.

از آنجا که هنوز خوشنویسان و نقاشان نمی‌دانند که ماهیت نقاشی‌خط نوظهور، خوشنویسی است یا نقاشی، لذا زمینه تشکیل انجمن و کانون هم برای آن فراهم نمی شود. اکثر اساتید برای رفع این بلاتکلیفی، گفته اند  اگر گرایش یک اثر نقاشی‌خط به خط و بازی با حروف بیشتر باشد زیرشاخه خوشنویسی است و اگر حضور رنگ و فرم در آن قوی‌تر باشد در دسته نقاشی قرار می‌گیرد.

 

 

این در حالی است که سید محمد احصایی از پیشکسوتان و بنیانگذاران هنر نقاشی‌خط در ایران پیش‌تر در مصاحبه‌ای گفت: اصل نقاشی‌خط نقاشی است، عده‌ای به مرور زمان آن را خط‌نقاشی نامیدند و ماهم زورمان نرسید که بگوییم این نقاشی است. حال باید دید که دیگر بزرگان هم درباره ماهیت نقاشی این هنر به اتفاق نظر می رسند یا خیر.

یکی از دغدغه‌های همیشگی هنرمندان نقاشی‌خط، معادل‌سازی مدارج هنری آن‌ها بوده است. سید محمد طباطبایی دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان در این باره گفت: فارغ التحصیلی هنرمندان از انجمن خوشنویسان برای ارزیابی فعالیت‌های هنری آن‌ها ملاک نیست.

 

 

وی افزود: به دلیل همین اختلاف نظر که در رشته نقاشی‌خط وجود دارد، روال کاری شورا هم اینگونه است که اگر گرایش آثار یک هنرمند به خط بیشتر باشد، در زیر مجموعه خوشنویسی و اگر تمایل آن به نقاشی بیشتر باشد، در زیرمجموعه هنر‌های تجسمی رشته نقاشی بررسی می‌شود.

طباطبایی اظهار کرد: شرکت در آزمون‌های انجمن خوشنویسان و کسب گواهی پایان دوره جزو امتیاز‌های ارزیابی است وگرنه الزامی نیست. ساخت مستند از زندگی، چاپ آثار در کتب، تعداد نمایشگاه‌ها، اساتیدی که هنرمند را تایید کرده‌اند و... هم در امتیازدهی به رزومه و فعالیت‌های هنرمند تأثیر دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر