منیژه آرمین نویسنده پیشکسوت کشور در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری درباره اهمیت روز قلم و لزوم پرداختن به چنین روزی اظهار کرد: جای تاسف دارد که فراوردههای فرهنگی مهجور شدهاند و فراوردههای خوش رنگ و لعاب و محصولات مصنوعی و مبتذل جای آن را گرفته اند.
وی ادامه داد: اعضای شورای فرهنگی انقلاب اسلامی افراد بسیار پرکار و گرفتاری هستند و اگر از اهالی فرهنگ در سیاستگذاریهای کلی کشور بیشتر استفاده شود میتوان به نتایج خوبی رسید و در آن صورت میتوانیم بیشتر شاهد رشد و تعالی فرهنگ و ادب کشور باشیم.
آرمین با تاکید بر این که پرداختن به فرهنگ را باید موضوعی مستمر بدانیم؛ عنوان کرد: در صورتی که همیشه به فرهنگ و ادب توجه نشان دهیم و این موضوع جزئی از برنامه های ارگانها و نهادهای مرتبط باشد موفق خواهیم بود. اما اگر به شکل مناسبتی فعالیتهای فرهنگی را اجرا کنیم نیاز کلی مملکت برآورده نمیشود.
این نویسنده با اشاره به این که در سیاستگذاریها جای اهالی فرهنگ خالی است و به نوعی سیاست جای فرهنگ را در کشورمان گرفته است. باید برای سیاستگذاریهای فرهنگی گروه ثابتی در نظر گرفته شود ، چرا که تغییر مدام مدیران و سیاست گذاران باعث می شود استمرار و یکپارچگی را از دست بدهیم.
وی درباره سالروز قلم و دلیل نام گذاری 14 تیر ماه به نام روز قلم گفت: دقیقا اطلاع ندارم روز قلم به چه مناسبتی در 14 تیرماه نام گذاری شده است، اما اگر به بهانه جشن تیرگان باشد باید بگویم این جشن های باستانی ایرانی در طول یک هفته و با موضوعات مختلف برگزار می شد و یکی از موضوعات نیز ارج نهادن به کتابت و نویسندگی بوده است.
چهاردهم تیرماه از سال ۱۳۸۱ پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان «روز قلم» در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت شد.
جشن تیرگان به روایت ابوریحان بیرونی در آثارالباقیه، روز بزرگداشت مقام نویسندگان در ایران باستان بوده است. درباره جشن تیرگان نوشته شده است ایرانیان باستان از ۱۳ تیرماه به مدت ۱۰ روز جشن تیرگان برگزار میکردهاند و روز ۱۴ تیر روز عطارد بوده که آن را کاتب دیگر سیارات مینامیدهاند.
انتهای پیام/