معلمی: جوان‌گرایی، رویکردی سازنده در جهش تولید آثار انقلابی/ رسانه‌ها هنرمندان واقعی را شناسایی و معرفی کنند

معلمی: جوان‌گرایی، رویکردی سازنده در جهش تولید آثار انقلابی/ رسانه‌ها هنرمندان واقعی را شناسایی و معرفی کنند
معاون هنری حوزه هنری در خصوص چگونگی تحقق نام‌گذاری «جهش تولید» برای سال ۹۹ از سوی رهبری معتقد است: توجه به تولید‌کنندگان جوان و قرار دادن آنها در مسیر تربیتی، رشد و تکاملی تا بتوانند ادامه دهنده راه پیشکسوتان عرصه هنر انقلاب باشند، از رویکردهای اصلی حوزه هنری برای تحقق «جهش تولید» در سال جاری است.
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۲
کد خبر :  ۱۰۸۸۶۱

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، مجدالدین معلمی معاون هنری حوزه هنری، با اشاره به نقش تولید محوری متوالی این نهاد در عرصه فرهنگ و هنر گفت: مهم‌ترین وظیفه‌ای که حوزه هنری پیش از اینکه مقام معظم رهبری «جهش تولید» را برای نام و هدف سال ۹۹ انتخاب کنند، تولید بوده است. همچنین یکی از مهم‌ترین خصوصیت‌هایی که می‌توان با آن جایگاه و عملکرد حوزه هنری را مورد بررسی قرار داد، میزان تولیدات و کیفیت آثارش است. ساختار حوزه هنری به گونه‌ای است که تولید در آن معنای واقعی دارد و برخلاف برخی سازمان‌های فرهنگی که عملا تولیدی ندارند، حوزه هنری سازمانی پویا و سازنده است. آنچنان که عملکرد هر واحدی در حوزه هنری با تولیداتی که دارد هویت می‌یابد و ارزیابی می‌شود. همچنین قوت و ضعف‌های حوزه هنری بر اساس تولیداتش شناسایی می‌شود.

معلمی در ادامه در خصوص چالش‌های پیش روی حوزه هنری برای تحقق «جهش تولید» در سال ۹۹ گفت: مهم‌ترین مشکلی که در چند سال اخیر تولیدات حوزه هنری را دچار پستی و بلندی کرده و روی تعداد تولیدی آثار در هر سال تاثیر گذاشته است، میزان توجه دولت و پولی است که به این سازمان تزریق شده است.

وی افزود: هزینه تولیدات آثار در سال‌های اخیر رشد چند برابری داشته است. این در حالیست که بودجه حوزه هنری رشدی نداشته است. بی‌شک این موضوع مشکلاتی را برای ما در تولیدات ایجاد کرده است.

معلمی با بیان رویکردهای حوزه هنری در سال جاری برای جهش تولید در فرهنگ و هنر کشور گفت: آنچه حوزه هنری را برای ادامه فعالیت‌های تولیدی خود با جدیت تمام و بدون توقف یاری می‌کند تا سال پیش رو را با موفقیت در تحقق جهش تولید پشت سر بگذارد، چند رویکرد مهم است که باید در دستور کار قرار بدهیم. اولین رویکرد توجه به تولید‌کنندگان جوان و قرار دادن آنها در مسیر تربیتی، رشد و تکاملی است تا بتوانند ادامه دهنده راه پیشکسوتان عرصه هنر انقلاب باشند. بی‌شک برای دستیابی به این رویکرد باید برای این تولیدکنندگان جوان دوره‌هایی را برنامه‌ریزی کنیم و آنها را با دنیای فکری پیشکسوتان از طریق برپایی نشست‌های حضوری میان این دو قشر بیشتر آشنا کنیم. به این ترتیب هنرمندان جوان انقلابی با بهره‌برداری از تجربیات پیشکسوتان این عرصه تولیدات خود را با کیفیت بیشتری ارائه می‌کنند.

وی افزود: رویکرد دیگری که حوزه هنری باید در سال جهش تولید در نظر داشته باشد پرداخت دقیق‌تر و بهتر به فضای مجازی است. چرا که باید برای موقعیت‌هایی مشابه شیوع بیماری کرونا و عدم امکان برپایی برنامه‌های فرهنگی و هنری حضوری آماده شود. ما باید در هر شرایطی ارتباط با مخاطب خود را ادامه و برقرار کنیم.

معلمی با اشاره به واکنش سریع هنرمندان انقلابی در سال گذشته نسبت به رویدادها و نیازهای ملی و بین‌المللی و کاربرد آن در تحقق جهش تولید گفت: حوزه هنری با هنرمندانی در ارتباط است که نسبت به مردم، انقلاب و رویدادهای گوناگون ملی و بین‌المللی دغدغه‌مند هستند. به این ترتیب هنگامی که بحرانی عمومی و غیر عمومی شکل می‌گیرد هنرمندان انقلابی ما بی‌تفاوت و منفعل نیستند. به همین دلیل هم حوزه هنری در زوایای گوناگون در مواجهه با رویدادهای مختلف هیچ‌گاه جبهه را خالی نکرده و همواره موثر و سازنده بوده است.

معاون هنری حوزه هنری ادامه داد: به عنوان مثال در همین روزهای درگیری مردم با بیماری کرونا هنرمندان حوزه هنری به هر طریقی ارتباط آثار و هنر خود را که می‌توانست مرهمی بر دل‌های عموم جامعه باشد را قطع نکردند و نخواهند کرد. بی‌شک باید از این ظرفیت برای سال جهش تولید استفاده بیشتری کنیم و جهت تحقق این نام‌گذاری برای سال ۹۹ حضور و فعالیت چنین هنرمندانی را در حوزه هنری افزایش دهیم تا در هر شرایط و بحرانی به صورت واکنش سریع اقدامات موثر داشته باشیم.

معلمی افزود: هنرمندان انقلابی ایران در این روزهایی که مردم به شیوه‌های گوناگون با شیوع بیماری کرونا درگیر هستند فعالیت‌های بسیار خوبی داشته‌ و خواهند داشت. اگر این فعالیت‌ها به خوبی گزارش داده و تجمیع شوند، تعداد زیاد و قابل توجه هنرمندان معتقد، توانا، دغدغه‌مند و همراه با مردم کشور را نشان می‌دهد.

معلمی با تاکید بر اهمیت فعالیت هنرمندان در چنین رویدادهایی گفت: هنرمندان با حضور پویا و سازنده خود در چنین رویدادهایی علاوه بر اینکه این روزها را با آثار خود در تاریخ ثبت می‌کنند، مایه آرامش، آگاهی، راهنمایی، دلگرمی و همچنین سرگرمی مردم می‌شوند.

وی در پایان با انتقاد از عملکرد رسانه‌ها نسبت به هنرمندان گفت: فضای رسانه‌ای معمولا به قشر خیلی خاصی از هنرمندان به عنوان سلبریتی می‌پردازد و آنها را شاخص ارزیابی همه هنرمندان قرار می‌دهد. به این ترتیب اگر خطایی از آنها سر بزند آن خطا را به همه هنرمندان نسبت می‌دهند. این در حالیست که در همین واقعه کرونا خیل عظیم هنرمندان تنها به عشق مردم دست به کار شدند و از هر راهی به یاری عموم مردم پرداختند. چنین جنبشی از سوی هنرمندان در شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی هم خودنمایی می‌کند. به این ترتیب از رسانه‌ها می‌خواهم تا هنرمندان واقعی و مردمی را که همواره در کنار مردم تلاش و زحمت کشیده‌اند را شناسایی و مورد توجه بیشتر قرار دهند و از تمرکز بر هنرمندان حاشیه‌دار و حاشیه‌ساز پرهیز کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر