به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، کیومرث قورچیان از هنرمندان و اساتید نقاش کشور با اشاره به فعالیتهای خود در شرایط در خانه ماندن به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: من به عنوان یک هنرمند، تنها به نقاشی و طراحی در وضعیتی «در خانه بمانیم» بسنده نمیکنم. بلکه هرکاری از جمله مطالعه و فعالیتهایی که خلاقانه باشد را از قلم نمیاندازم.
قورچیان افزود: مطالعه یکی از ابزاری است که در این شرایط بسیار به من کمک میکند. یکی از کتابهایی که در سال 98 برای مطالعه انتخاب کردم و هر روز با خواندن هر پاراگراف و هر صفحه آن انرژی میگرفتم «مشیت الهی» است. اواخر سال 98 که به پایان کتاب نزدیک میشدم، بخشهای از این اثر که به نوعی نتیجهگیری از مطالب ارائه شده خودش بود توجه من را جلب کرد. این نتیجهگیریها شباهت بسیاری به درگیریهای جهان با ویروس کرونا داشت.
وی ادامه داد: این کتاب، مشیت الهی را با هفت گزینه معرفی میکند. در این هفت گزینه میگوید که اگر در هر جایی از زندگی با مشکلی برخورد کردیم با این هفت گزینه؛ که به گونهای همان نیروی خلاقه و شاید آن هسته اصلی آفرینش است، میتواند زندگی را در جریان اصلی خود حفظ کند. این هفت گزینه شامل خلاقیت، مهربانی، عشق، زیبایی، گستردگی، فراوانی و پذیرش است.
قورچیان با اشاره به اهمیت مطالعه و تاثیرات آن در زندگی ادامه داد: مجموعه هفتگانهای که گفته شد در انسان وجود دارد و انسان میتواند متناسب با شرایط از آنها برای زندگی بهتر بهرهمند و از نتایج آن لذت ببرد. من نیز از این هفتگانه در زندگی خود استفاده کردم و نتایجش را مشاهده میکنم. از جمله این نتایج خلق یک مجموعه آثار جدید است و با چنین نتایجی همچنان اصرار بر خانه ماندن دارم.
این هنرمند با تاکید بر کاربردهای وسیع هنر در جامعه افزود: هنر بجز اینکه برای من یک فعالیت ارزشمند و محتوایی است، میتواند تاثیرات اجتماعی مهمی نیز داشته باشد. از این رو امیدوارم راهکارهایی که هنر در اختیار جامعه قرار میدهد را توسعه دهیم. به عنوان مثال طراحی و نقاشی کردن نوعی انرژیسازی است و به بدن برای بازسازی خود کمک و سلامت روحی و جسمی را به آدمی هدیه میکند.
وی در همین راستا ادامه داد: دستیابی به نتایجِ بهکارگیری هنر برای حفظ سلامت روح و جسم جامعه مردمی نیازمند آموزش گسترده عمومی است.
قورچیان با انتقاد از نوع برخورد رسانهها با شیوع ویروس کرونا گفت: این روزها رسانهها با محتوای منتشر شده خود در بسیاری از مواقع موجب ایجاد بیشتر نگرانیها برای مردم میشوند و برنامههای پخش شده آنها بیشتر مواقع ناکارآمد است. این رسانهها همواره در کنش و واکنشهای اجتماعی به دور از خلاقیت قرار دارند. خلاقیت یعنی ما بتوانیم از هیچی یک وجودی کارآمد را خلق کنیم.
وی افزود: راه مقابلهای با این ویروس نمیبینم. باید بپذیریم که در شرایطی سخت به سر میبریم. شرایطی که همیشه میتواند در زندگی ما به شیوههای گوناگون وجود داشته باشد. اما همین شرایط سخت است که باعث خلاقیت و بروز رویدادهای زیبا در زندگی ما میشود.
قورچیان با اشاره به آثاری که خود با در خانه ماندنهای کرونایی خلق کرده است گفت: این آثار در همین خانه ماندنها متولد شده است. آثاری که در این دوران خلق میشود و میتواند پس از آن به عنوان یک سرمایه به کار گرفته شود.
وی در ادامه گفت: من با خلاقیت، طراحی و نقاشی با در خانه ماندن خود، به جامعه انرژی و روحیه میدهم. چرا که دست از کار نکشیدم و خود را محدود نکردم. از طرفی هم با در خانه ماندن خود به عنوان یک فرد مضر و مخرب در فضای عمومی جامعه قدم نمیزنم. بلکه در خانه به مطالعه، تفکر و از آن ویژگیهای مشیت الهی برای زندگی استفاده میکنم. محبت و مهربانی میکنم و عشق میورزم.
این استاد هنر طراحی و نقاشی افزود: اگر جامعه ما و جوامع بشری بتوانند با ترکیببندی ریتم، هماهنگی، تعادل، توازن و تقارن حیات داشته و سرزنده باشند، هیچ رویداد دلهرهآور و ناراحتکنندهای در جهان شکل نمیگیرد. به این ترتیب هیچ ویروسی نمیتواند نفوذ کند. آن ویروس زمانی جوامع را آلوده میکند که آن جوامع از حالت عادی خارج شده و بخواهد به حق و حقوق دیگران تجاوز کند.
قورچیان در پایان در پیامی به هموطنان خود گفت: در خانه بمانیم و ضمن رعایت نکات بهداشتی از کتاب و قریحه خود دست برنداریم. قریحهای که به معنای زیبادوستی، زیباپرستی و شناخت خداوند است.