نصب پلاک کیفیت بر دیوار آثار فاخر معماری

نصب پلاک کیفیت بر دیوار آثار فاخر معماری
رویداد «میزان معماری» با رویکردی نو در معماری و شهرسازی معاصر کشور به درجه‌بندی و نصب پلاک بر روی ابنیه اقدام می‌کند.
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۹
کد خبر :  ۱۰۸۶۱۴

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایرنا، روند معماری و شهرسازی معاصر ایران، در چند دهه اخیر، ایجاب می‌کرد تا با بررسی، تحلیل و ارزیابی آن، رویدادی با نام میزان معماری در گستره ملی و به صورت سالانه برگزار گردد. میزان معماری با بررسی و ارزیابی ابنیه احداث شده از سوی کارفرمایان و سازندگان، توسط هیئت داوری از کارشناسان معماری و شهرسازی، اقدام به درجه‌بندی و نصب پلاک میزان معماری بر روی ابنیه و معرفی آن در سطح جامعه خواهد داشت.

برگزارکنندگان این رویداد که برای اولین بار در کشور، در پاییز ۹۸ و با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار شد، معتقدند که کارفرما (سازنده حرفه‌ای ـ کارفرمای شخصی) نقش مهمی در شکل‌گیری یک پروژه موفق دارد که در این سال‌ها از ایشان غفلت شده و تنها نقش طراحان مورد توجه واقع شده است. همچنین انتخاب درست طراح، برنامه‌ریزی و تبیین صحیح صورت مساله پروژه و درنظر گرفتن کیفیت فضاها در کنار توجه به مسایل کمی، از عوامل ایجاد یک پروژه موفق است.

هدف این رویداد، شناسایی و تقدیر از کارفرمایان و سازندگان تاثیر‌گذار در حوزه معماری و شهرسازی معاصر ایران است.

میزان معماری رویکردهایی را جهت ارتقاء سطح کیفی معماری و شهرسازی کشور دنبال می‌کند که بعضی از آنها عبارتند از: تاثیر کارفرمایان در شکل‌گیری پروژه‌های شاخص (تحلیلی بر عملکرد گروه‌های سازنده و فعال در پروژه)، تاثیر پروژه بر سیما و منظر شهری، تاثیر پروژه‌ها بر جامعه شناسی ایران، راهبرد طراحی و رابطه آن با ساختار جامعه، تاثیر متقابل سبک زندگی، فرهنگ و اجتماع بر معماری، نقش فرآورده‌های ساختمانی در نظام ساخت، بررسی سیر روند معماری و شهرسازی معاصر ایران.

همچنین برای اولین بار، گروه‌های شرکت‌کننده در این رویداد در حوزه‌های معماری (مسکونی، اداری، تجاری، عمومی) و شهرسازی (منظر شهری، طراحی شهری) خواهند بود که در این رویداد، آثار راه یافته با حضور و بررسی کارشناسان و خبرگان حوزه معماری و شهرسازی کشور مورد ارزیابی و قضاوت قرار خواهند گرفت.

یکی دیگر از اهداف این رویداد، شناسایی و معرفی آثار فاخر معماری و شهرسازی معاصر ایران، به شهروندان است. بدین جهت رویداد میزان معماری، با اهدای پلاک میزان معماری و نصب نشان آن بر آثار منتخب، اقدام به طراحی این پلاک کرده است که این نشان از نماد سرو ایرانی بوده که به صورت دست‌ساز با کاشی و خشت مخصوص، طراحی و ساخته شده و از آثار بی‌بدیل صنایع دستی ایران می باشد.

آثار منتخب در یکی از چهار دسته برجسته، نوآور، پایدار و بوم‌گرا و در سه درجه ستاره‌دار طلایی، نقره‌ای و برنزی، بر طبق نظر هیئت داوران، دسته‌بندی و معرفی خواهند شد.

هر یک از این آثار دارای شناسنامه بوده که به تایید فصلنامه معماری و ساختمان برای آثار تهیه و درج خواهد شد.

نصب پلاک میزان معماری بر روی آثار فاخر و با کیفیت معماری و شهرسازی معاصر ایران، موجب شناسایی و معرفی این آثار فاخر به شهروندان و همچنین ترغیب کارفرمایان و سازندگان در طراحی و ساخت آثار با کیفیت معماری و شهرسازی خواهد شد و به گونه‌ای موجب افزایش کیفیت روند سیر معماری و شهرسازی معاصر ایران خواهد بود.

از دیگر ویژگی‌های این رویداد، مشارکت و حمایت ارگان‌های ذی‌ربط در حوزه معماری و شهرسازی می باشد، که از این بین به وزارت راه و ساختمان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان نظام مهندسی، شهرداری تهران  می‌توان اشاره داشت.

از دیگر ویژگی‌های مطرح در این رویداد، حضور کارشناسان و اندیشمندان خبره در حوزه معماری و شهرسازی، متشکل از اساتید و اعضای هئیت علمی دانشگاه‌ها، حرفه‌مندان، پیشکسوتان و فعالان اجرایی این حوزه می‌باشد که به نوبه خود هیئت داوری بی‌نظیری در این رویداد می‌باشد.

ثبت نام و شرکت در این رویداد هزینه‌ای برای شرکت‌کنندگان در بر نخواهد داشت و پروژه‌های ساخته شده و حتی پروژه‌های درحال ساخت (با رعایت معیار‌های لازم) می‌توانند در این رویداد شرکت کنند و از ویژگی‌های این رویداد، دبیرخانه دائمی آن می‌باشد که به صورت مستمر و سالانه آماده دریافت این آثار می‌باشد. لازم به ذکر است، آثار برجسته این رویداد به صورت سالانه در مراسمی معرفی و به کارفرمایان و سازندگان آن آثار نشان و تندیس میزان معماری اهداء خواهد شد.

در پایان امیدواریم، این نگاه نو در معماری و شهرسازی معاصر ایران، موجبات توجه و ارتقاء کیفی معماری و شهرسازی کشور باشد.

این رویداد توسط فصلنامه معماری و ساختمان با مشارکت کلوپ معماران و سازندگان برگزار خواهد شد.

همچنین لازم است جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت فصلنامه معماری و ساختمان به آدرس مراجعه شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر